Comunicat de Presă: 20 de ani de Junior Achievement Moldova

Junior Achievement (JA) anul acesta împlinește 20 de ani de la fondare. JA este o asociaţie obştească a cărei misiune constă în motivarea şi pregătirea tinerei generaţii pentru a se afirma cu succes în economia de piaţă.

De la înregistrarea organizaţiei, în programele JA Moldova de formare antreprenorială, au participat peste 195 000 elevi și circa 1800 profesori. În colaborare cu Ministerul Educației al Republicii Moldova și cu susținerea financiară a donatorilor, programele JA Moldova sunt oferite multor instituții preuniversitare din întreaga țară, una dintre acestea fiind disciplina opţională  – Educaţia economică şi antreprenorială, care are un curriculum elaborat,  în bază de competenţe pentru toate treptele de şcolaritate şi  aprobat de Consiliul Naţional pentru Curriculum.

Programele JA de educație economică și antreprenorială cultivă o gândire aplicată la realitate, o atitudine pozitivă față de viață, spiritul de inițiativă și de implicare în activitățile comunității. Prin simulări la calculator sau în clasă, jocuri de rol, scenarii, analiză și studii de caz, elevii învață experimentînd roluri din viața reală: consumator, angajat, antreprenor.

Programele JA Moldova pot fi implementate în una dintre modalitățile: ora opțională, extracurricular (cerc), auxiliar la cursurile obligatorii sau în cadrul orelor de dirigenție etc.

Junior Achievement Moldova oferă:

PROFESORILOR:

• Instruire gratuită anuală (traininguri de formare și perfecționare) celor implicați în cadrul programelor de educație economică și antreprenorială sau celor care vor să se implice în cadrul programelor;
  • Suport didactic GRATUIT (curriculum, manual, caietul elevului, ghidul profesorului, plicul profesorului, jocuri, postere).
  • Posibilitatea de a participa în cadrul evenimentelor la nivel național și internațional.

ELEVILOR:

• Oportunitatea de a participa la competițiile internaționale din cadrul programelor (simularea online -TITAN, Competiția Europeană Compania Anului, etc.)
  • Apartenența la o rețea globală educațională și profesională;
  • Elevii dobândesc competențe esențiale pentru viață, experiențe inedite;
  • Oportunitatea de a participa la evenimentele naționale dedicate tinerilor din program (Competiția Națională Compania Anului, Olimpiada la Economie, Job Shadow Day, Innovation Camp, întruniri cu reprezentanții mediului de afaceri, etc.).

Invităm mass-media la evenimentul de aniversare a 20 de ani de la fondarea A.O. Junior Achievement Moldova (JA Moldova) care se va desfășura la data de 19 mai 2015 în incinta Academiei de Studii Economice din Moldova, str. Bănulescu Bodoni 59, mun.Chișinău, aula 203, blocul F, cu începere de la ora 11.00.

Pentru informații suplimentare sau confirmare, rugăm să apelați la numărul de telefon + (373) 22 22 76 05 sau adresa de  e-mail: jamoldova@gmail.com.