Tinerii din Rublenița își aleg responsabil viitorul



DSC 1329De ce să merg la vot ? Pe cine să votez ? Sunt întrebările la care au răspuns elevii Liceului Teoretic Rublenița, în carul sesiunii de informare și sensibilizare a tinerilor, susținută de către tinerii lideri formatori de opinie în cadrul proiectului “Viitorul ales de tineri”. 50 de tineri au fost informați despre participarea la alegerile locale generale din 14 iunie curent, în cadrul sesiunilor de informare din satul Rublenița, raionul Soroca.

Astfel, în cadrul alegerilor din 14 iunie s-a menționat că urmează a fi aleși primarii satelor, comunelor, orașelor, municipiilor, consilierii din cadrul consiliilor locale, comunale, orășenești, municipale și consilierii din cadrul consiliilor raionale. Este de menționat faptul că, președinții de raioane sunt aleși de către consilierii raionali, la propunerea a cel puțin o treime din consilierii aleși, cu votul majorității consilierilor aleși.

“După părerea mea, treningul a fost important pentru noi, dar și pentru participanți. Mesajul central, pe care am reușit să-l transmitem tinerilor, este – Fiecare vot contează. Eu sunt responsabil pentru viitorul localității în care trăiesc. Sunt foarte mulțumită de faptul că am avut posibilitatea să contribui la sensibilizarea tinerilor, astfel mi-au adus aportul la schimbarea viitorului”, a precizat Iuliana Catan, tânăr lider formator de opinie în cadrul proiectului “Viitorul ales de tineri”.

Dreptul de a alege îl au cetățenii Republicii Moldova care au împlinit, inclusiv în ziua alegerilor, vârsta de 18 ani, cu excepţia celor privaţi de acest drept în modul stabilit de lege.

Proiectul ”Viitorul ales de tineri”, este finanțat de Departamentul de Stat și implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA. Scopul proiectului este de a dezvolta oportunitățile de participare și implicare activă în viața comunităților pentru tinerii cu vârsta de până la 30 ani din localitățile raionului Soroca.

Mai multe detalii, aflați accesând youthsoroca.md.