Odată cu primăvara înfloresc şi cele trei școli de democrație susţinute de „Ograda Noastra” ONG



În perioada 16-30 martie 2015 echipa „Ograda Noastra” a mers în vizită la copiii ce frecventează școlile de democrație din s. Gribova, r-ul Drochia, s. Mingir, r-ul Hîncești, și s. Zîrnești, r-ul Cahul care se desfăşoară în cadrul Programului de incluziune socială al Centrului de Resurse și Consultanță „Ograda Noastra” ONG 2014-2015.

foto

Zîrnești, Cahul

Membrii şcolii de democrație din Zîrnești au decis să aducă primăvara mai aproape de ei, sădind bulbi de lalele, viorele și narcise în curtea Liceului Teoretic „Ion Creangă” din localitate. Copiii s-au bucurat că încă o dată au putut fi agenţi ai schimbărilor în comunitatea natală.

foto

Mingir, Hînceşti

Copii din Mingir demonstrează echipei „Ograda Noastra” cum pot rezolva o problemă în școală/familie/societate, cum pot soluționa conflictele pe cale pașnică. Fiecare membru al Școlii prieteniei s-a implicat activ în activități, aceasta fiind cea mai bună recompensa pentru toată echipa „Ograda Noastra”.

foto

Gribova, Drochia

Este o plăcere pentru noi, „Ograda Noastra”, să ne revedem prietenii din satul Gribova, raionul Drochia. Cu bucurie și perseverență copii au demonstrat că în cadrul atelierelor Școlii de democrație, ei se relaxează într-un mod util și se dezvoltă în domeniile pe care nu le învață la școală.

„Școala de democrație are multiple efecte și avantaje pentru copii: este educat spiritul de echipă, copii devin mai uniți și mai activi, plini de idei și mai siguri de sine. Eu, în calitate de director, apreciez mult, nivelul de implicare al copiilor și mă bucur să văd rezultate pozitive, rezultate frumoase”, – a menționat dna. Nadejda Dobîndă, director L. T. „Ion Creangă”, Zîrnești, Cahul.

Programul are drept scop educarea unui grup mixt de copii (120 copii), să acţioneze ca şi promotori ai democraţiei, cu capacităţi de sensibilitate culturală, toleranţă faţă de aceste diferenţe, acceptare şi respect unii faţă de alţii.

Inițiativa realizată de Centrul de Resurse și Consultanță „Ograda Noastra” ONG cu susținerea Fondului Global pentru Copii, Washington, D.C. și parteneri locali.