Centru de resurse online pentru antreprenoriat social



În ultimii ani şi societatea civilă din Republica Moldova a început să se preocupe despre conceptul de întreprinderi sociale, apărînd un interes real pentru lansarea şi dezvoltarea lor. Cu toate acestea, sunt încă puţine iniţiative în acest domeniu, dezvoltarea afacerilor sociale fiind abia la început. Astfel, apariţia unui program naţional de informare şi instruire în domeniul antreprenoriatului social este absolut necesar pentru a inspira şi a contribui la dezvoltarea durabilă a întreprinderilor sociale în ţara noastră.

Antreprenoriatul social ia amploare în Republica Moldova din mai multe motive: nevoia tot mai mare a organizaţiilor societăţii civile de a genera venituri care să asigure continuitatea şi să îmbunătăţească calitatea serviciilor / programelor, dorinţa de a creşte numărul de beneficiari prin crearea locurilor de muncă pentru persoanele marginalizate, inclusiv persoanele cu dizabilităţi. Există preocupări pentru găsirea unei formule care să contribuie la soluţionarea problematicii sociale şi să reducă astfel presiunea generată de existenţa unui număr din ce în ce mai mare de persoane aflate în dificultate, în special cu dizabilităţi, care manifestă interes pentru incluziunea socială şi economică.

Accesul permanent la informaţii şi instruire în domeniul antreprenoriatului social pentru reprezentanţii societăţii civile şi antreprenorii sociali din Republica Moldova este unul dintre obiectivele pe care şi le-a propus să le realizeze Asociaţia Obştească ‘’Eco-Răzeni’’ prin intermediul proiectului „Antreprenoriatul social – formulă de incluziune socială performantă a grupurilor marginalizate, inclusiv a persoanelor cu dizabilităţi”. Proiectul a fost lansat în februarie 2015 şi se realizează cu suportul finaciar al SOIR Moldova în perioada 2015-2017. Organizaţia îşi doreşte să creeze o Şcoală de Antreprenoriat Social, un Centru de resurse online, să organizeze anual o Conferinţă Naţională a Întreprinzătorilor Sociali şi un Tîrg Naţional al Întreprinderilor Sociale.

Astfel, în cazul în care organizaţia dumneavoastră desfăşoară activitate de antreprenoriat social vă oferim oportunitatea să promovaţi produsele sau serviciile dumneavoastră prin completarea următorului formular. Informaţia colectată prin intermediul acestui formular va fi folosită la crearea unui centru de resurse online pentru întreprinderile sociale din Republica Moldova menit să ofere consultanţă, asistenţă şi sprijin actorilor interesaţi în dezvoltarea afacerilor sociale, precum şi să faciliteze accesul pentru consumatorul final la produsele şi serviciile organizaţiilor care desfăşoară activităţi de antreprenoriat social.

Formularul completat trebuie trimis în format electronic pînă la 30 aprilie 2015 către Gurău Eugeniu la adresa de email gurau.eugeniu@yahoo.com, împreună cu o scrisoare oficială prin care confirmaţi veridicitatea şi disponibilitatea că informaţia prezentată în formular să poată fi făcută publică şi plasată pe site-ul http://www.antreprenoriatsocial.md

Dacă aveţi întrebări sau neclarităţi, vă rugăm să le adresaţi persoanei de contact:
Gurău Eugeniu, asistent de program
Tel.: 0 68 704 666, 0 268 73325
E-mail: gurau.eugeniu@yahoo.com