S-a creat Comitetul Director Local în sectorul Managementului Deșeurilor Solide înraioanele Șoldănești și Rezina



IMG 2921111

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Șoldănești a avut loc ședința de constituire a Comitetului Director Local (CDL) al proiectului Modernizarea Serviciilor Publice Locale (MSPL) în sectorul de Management al Deșeurilor Solide (MDS) în raionul Șoldănești și Rezina din Regiunea Centru.

La ședință au participat Sergiu Cecan, șeful Direcției relații cu instituțiile de dezvoltare regională  din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Svetlana Bolocan, reprezentant al Ministerului Mediului, Eduard Ungureanu , șeful Secției managementul proiectelor din cadrul ADR Centru, reprezentanți ai APL de nivel I și II, reprezentanți ai Inspecției Ecologice din raionul Șoldănești, ai Centrului de Sănătate Publică,  ai Inspectoratului de poliție Șoldănești, ai SA Salubritate Șoldănești, ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și ONG din raionul Rezina.

În cadrul ședinței a fost prezentat proiectul MSPL în sectorul MDS pentru raioanele Șoldănești și Rezina, iar în baza Memorandumului de Înțelegere aprobat la 16 decembrie 2014, de către părțile semnatare. S-a discutat planul operațional de implementare a proiectului pilot „Îmbunătățirea Managementului Deșeurilor Solide în raioanele Șoldănești și Rezina".

Conform regulamentului CDL, au fost aleși președintele CDL - președintele raionului Șoldănești, Relițchi Alexandru, vicepreședinte CDL  a fost numit primarul satului Parcani, r-nul Șoldănești, Lopaci Valeriu iar secretarul CDL a fost numită dna Aliona Tinică, managerul proiectului  „Îmbunătățirea Managementului Deșeurilor Solide în raioanele Șoldănești și Rezina".

De asemenea, membrii Comitetului au examinat și aprobat Regulamentul de activitate al CDL.

Cei prezenți au convenit asupra organizării următoarei ședințe la sfîrșitul primului trimestru al anului 2015, pentru a fi prezentat raportul de activitate al proiectului  pilot „Îmbunătățirea Managementului Deșeurilor Solide în raioanele Șoldănești și Rezina".