Biroul Relații Interetnice al Republicii Moldova în parteneriat cu „Ograda Noastra” ONG încurajează și motivează grupurile etnice din țară



Centrul de Resurse și Consultanță „Ograda Noastra” ONG în parteneriat cu Biroul Relații Interetnice al Republicii Moldova la data de 28 ianuarie 2015 a desfășurat activitatea „Discuții tematice pe politici publice pro-minoritare cu factori de decizie”. Activitatea face parte din cadrul proiectului „Dezvoltarea capacităților de dialog și cooperare interetnică”.

fotoEvenimentului a avut loc în Chișinău și a găzduit 5 grupuri de inițiativă etnice (cehi, bulgari, romi, găgăuzi și germani), reprezentanți APL din 5 localități din sudul Republicii (s. Ferapontievca, r-ul Comrat, s. Cărpineni, r-ul Hîncești, și s. Huluboaia, Ursoaia, Alexanderfeld, r-ul Cahul).

În cadrul întîlnirii reprezentanții comunităților etnice au avut șansa să adreseze întrebări și să stabilească un dialog constructiv cu factorii de decizie. Oamenii au fost încurajați și motivați de a crea o societate puternică și democratică, în propria lor cultură și țară.

După cum a menționat dna. Valentina Miron, președinte „Promotorii Noului” ONG: „Înîlnirile de acest gen sunt utile nu doar pentru a discuta politicile publice și alte întrebări în acest sens, ci și o bună motivare pentru acțiunile pe care urmează să le realizăm în viitor în comunitățile noastre”.

La fel în cadrul sesiunii tematice au fost prezentate realizările în ansamblu, obținute în comunitățile implicate în proiect, istorii de succes, lecții învățate și impedimente pe parcursul desfășurării campaniei „Acționăm pentru că ne pasă”.

„Suntem un popor creștin și avem chemarea de a schimba societatea în spre bine. Doar împreună, vom putea realiza lucruri frumoase. Să ne acceptăm așa cum suntem și să dăm dovadă ca țara în care trăim are un viitor”, a menționat dna. Ludmila Burlaca, șef de direcție Biroul Relații Interetnice al Republicii Moldova.

Activitatea „Discuții tematice pe politici publice pro-minoritare cu factori de decizie” a fost realizată de Centrul de Resurse și Consultanță „Ograda Noastra” ONG și partenerii săi locali cu sprijinul Ambasadei SUA în Republica Moldova.