Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 6095

LeaderSHE în vizită la Incubatorul de Afaceri din Ştefan Vodă



IMG 20141122 104147

Pe 22 noiembrie a.c. echipa de tinere de la LeaderSHE-Young Women Leaders’ Academy au fost invitate în cadrul Incubatorului de Afaceri din raionul Ştefan Vodă. Cele 30 de participante au vizitat câteva afaceri care sunt găzduite de sediul Incubatorului din Ştefan Vodă.

Doamna Tatiana Cuclenco, manager interimar a povestit despre istoria de succes al acestui proiect dar şi despre rezultatele frumoase care sunt un pas mare pentru economia raionului. Susţinătorii proiectului sunt Uniunea European, Consiliul Raional Ştefan Vodă, ODIMM, Corpul Păcii, Entranse şi Ministerul Economiei al RM. A fost inaugurat pe data de 12 aprilie 2011 iar până în prezent 63 de persoane au un loc de muncă aici. În jur de 80 de afaceri au fost înaintate spre concurs şi doar 13 au fost au fost puse în aplicare. La Incubator sunt prestate diverse servicii cum ar fi: foto-video, fitness, design vestimentar, Internet etc.

IMG 20141125 092718

Misiunea IASV este dezvoltarea economică locală prin crearea de noi companii şi locuri de muncă.

Incubatorul oferă şi consultanţă juridică, fiscală, contabilitate, marketing şi promovarea de produse, suport pentru accesarea surselor de finanţare existente.

O istorie de succes din cadrul IASV este şi cea a Irinei, o tânără de 26 de ani. Împreună cu mama ei se ocupă cu realizarea diverselor accesorii şi decoraţii hand made pentru diverse ceremonii.

Fetele de la LeaderSHE au avut ocazia să afle câteva sfaturi preţioase de la doamna Tatiana Velcinscaia,  care pe lângă munca didactică de la Şcoala de Artă „Maria Bieşu” din raion, este consultant al unei firme de cosmetice. Dumneaei le-a îndemnat pe fete să nu aibă frică de riscuri şi de eşecuri, să muncească pentru un scop anume şi să îşi iubească activităţile în care sunt implicate.

După o lecţie de economie din cadrul IASV, fetele au vizitat Şcoala de Artă „Maria Bieşu” unde au văzut activităţile instituţiei şi au aflat lucruri interesante despre marea primadonă a operei naţionale, Maria Bieşu.

Experienţa de la Ştefan Vodă a fost una utilă şi interesantă pentru fete iar membrii Incubatorului de Afaceri le mai aşteaptă în vizită.