Un teren de agrement nou pentru copiii şi tinerii din satul Chişcăreni



image

Copiii şi tinerii din satul Chişcăreni vor putea petrece timpul liber pe un spaţiu nou, amenajat cu echipament de joacă şi sport. Acest lucru a devenit posibil datorită Nataliei Mereuţă, beneficiara Programului de Accelerare a Participării Femeilor CIVITA, ediţia II.

În cadrul Programului, Natalia a dezvoltat un proiect comunitar menit să sporească accesul copiilor şi tinerilor la un spaţiu comunitar amenajat pentru activităţi de recreere, dezvoltare fizică şi odihnă. „Ideea amenajării acestui teren mi-a venit în urma vizitelor de studiu pe care le-am realizat în perioada desfăşurării Programului CIVITA. Am văzut în oraşul Bălţi un teren de joacă şi m-am gândit că ar fi minunat să construim unul asemănător şi în sat”, a mărturisit Natalia. Datorită contribuţiei APL, dar şi a comunităţii, Natalia a reuşit să amenajeze cu echipament de joacă terenul adiacent Centrului de Creaţie pentru copii şi tineri Chişcăreni. „Din start am susţinut această iniţiativă. Mă bucură faptul că tinerii noştri sunt activi, se implică în dezvoltarea localităţii şi dau un exemplu bun de urmat celorlalţi tineri”, a menţionat Silvia Ţurcanu,  primara comunei Chişcăreni.

Inaugurarea terenului de joacă a avut loc la începutul lunii octombrie. La eveniment au fost prezenţi reprezentanţii APL, Consiliului de Administraţie a Liceului Teoretic ”Nicolae Casso” şi gimnaziului rus, ai Centrului de Sănătate local. În cadrul evenimentului, Natalia Mereuţă, coordonatoarea de proiect, a adresat mulţumiri tuturor persoanelor care au contribuit la implementarea proiectului comunitar, îndemnând toţi cetăţenii să se implice pe viitor: „Fac chemare către consăteni să fie activi și să participe la procesul decizional, să contribuie cu resurse la implementarea proiectelor care în prezent sunt în derulare, dar şi celor viitoare”.

Proiectul comunitar este implementat cu suportul financiar al Centrului „Parteneriat pentru Dezvoltare” (CPD), Fundaţiei Soros-Moldova şi al Suediei.