Fortificarea Lucrului de Tineret



În perioada 15-16 septembrie 2014, Centrul Pro Comunitate a demarat proiectul Fortificarea Lucrului de Tineret susținut financiar de către Agenția SUA pentru Dezvoltarea Internațională (USAID), în cadrul programului Parteneriate pentru Societate Civilă Durabilă în Moldova, implementat de FHI 360.

Pe parcursul a două zile 10 lucrători de tineret din Ialoveni, Varnița, Orhei, Florești, Edineț, Criuleni, Chișinău și Dubăsari au avut șansa de a participa la seminare de instruire realizate cu experții internaționali ai Proni Center for Social Education din Croația.

Seminarele s-au axat pe analiza experienței croate în lucrul de tineret și dezvoltarea sectorului de tineret în ultimii zece ani. Participanții au participat în ateliere de lucru, fiind implicați în discuții referitor la structura lucrului cu tinerii, beneficiarii, rolul lucrătorului de tineret, importanța cooperării intersectoriale și a dialogului pro activ între părțile cointeresate. Un accent deosebit al seminarelor a fost axat pe competențele lucrătorului de tineret și a problemelor cu care se confruntă acest sector actualmente atît la nivel național cît și local.

 În acest context, au fost aduse recomandări în scopul fortificării sectorului de tineret, prin inițierea parteneriatelor dintre societatea civilă, sectorul public și cel privat pe de altă parte.