Succes în România un proiect de mentorat?



altSe apropie toamna și cum spune vechiul proverb- toamna se numără bobocii.

Pentru studenții proaspăt admiși în România în ajutor le vor veni Asociațiile de Studenți Basarabeni iar împreuna cu ele o diversitate de proiecte menite să-i integreze în societate românească.


Mi-am propus să vă descriu proiectul Succes în România , fiind unul care merită atenția celor care vor fi admiși sau sunt deja studenți în București sau Timișoara. Echipa de organizare a proiectului Succes în România pregătește cea de-a 3-a ediție. Iar eu am avut parte de evoluția din pariticipant, organizator și coordonator pe București al acestui proiect în ultimii 2 ani. De aceea simt că vă pot povesti din spatele scenei multe comori ascunse de ochii lumii.

Prima întrebare pe care o întâlnesc lucrând cu stundenții ce înseamnă mentorat și ce presupune un mentor?

Un mentor este o persoana cu experienta relevanta intr-un domeniu de interes pentru tine, o persona care a ajuns acolo unde iti doresti si tu sa ajungi, are abilitati sau comportamente pe care ai vrea sa le urmezi. Mentorul poate indeplini mai multe roluri, de la cel de ghid care este si cel mai des intalnit la cel de coach, consultant, trainer, resursa sau factor de presiune cand ai nevoie de mentinerea ferma pe drumul catre un obiectiv. Uneori mentorul poate fi si un deschizator de usi dar asta este totusi un rol secundar sau complementar. Nu incerca sa intri intr-o relatie de mentorat pentru scopul pragmatic al deschiderii de usi. Mentorul se va implica intr-o relatie de mentorat cu tine daca va simti ca poate contribui cu adevarat la dezvoltarea ta, invatandu-te sa pescuiesti nu oferindu-ti gratuit pesti. - ne spune Mariana Iosif pe blogul ei.

Dicționarul Webster definește mentorul ca pe “ o persoană de la care aștepți sfaturi înțelepte și îndrumare.” Un mentor are abilitatea de a încuraja altă persoană pentru a-i reduce din pasivitatea acesteia. Un mentor spune, “Sunt aici pentru tine”.

Proiectul Succes în România a apărut din dorința de a da mai departe ajutorul care pe care l-am primit noi, organizatorii, în momente mai complicate sau mai ușoare ale vieților noatre. Am simțit ce înseamnă o mînă de ajutor, un sfat la timpul și la locul potrivit.

Proiectul își prinde cursul din 2 organizații Junior Chamber International București și Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni având în momentul de față peste 20 de parteneri.

În ediția a 3-a vă pregătim:

  • Mentorat 1 la 1 cu personalități de Succes din România
  • 7  traininguri de dezvoltare personală și profesională
  • Cele mai frumoase petreceri
  • Un vulcan de informații utile pentru sturt-up de succes
  • Activități de socializare si descoperire a Bucureștiului uitat
  • Seri de Mafia și legarea unor prietenii de neuitat

Echipa de organizare lucrează acum la imbunătățirea conceptului și a procedurilor pentru ca împreună cu tine să  atingem Succesul în România!

Ce poți face tu până când noi vom lansa formularul de înscriere?

Să ne urmărești pe Site, Facebook sau Twitter!

Să verifici dacă ești eligibil condițiilor de participare:

-ești student de origine română născut în afara ţării (Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria, Macedonia, Albania și disapora) care vine să-şi facă studiile în România (București sau Timișoara).

- ai între 18-25 de ani.

Explorează informțiile de pe site-ul nostru si pagina de facebook!

Iar întrebările și sugestiile tale le așteptăm pe office@succesinromania.ro

Îți dorim mult Succes și un sfârșit de vară extraordinar.

Echipa de Organizare Succes în România!