Arhivarea documentelor în atenţia specialiştilor HR



0e1260712db03c782b38b5f39deb559eReprezentanții unor companii private și de stat au participat la seminarul de instruire privind arhivarea documentelor din secțiile resurse umane și contabilitate. Evenimentul, organizat de compania HR Portal,  a întrunit în cadrul mai multor activități 16 participanți.

Scopul pe care și l-au propus organizatorii menționează formarea cunoștințelor și abilităților practice privind arhivarea documentelor.

În cadrul seminarului, participanții au avut parte de un program complex care a inclus parte teoretică, cât și sarcini practice. Sesiunile de instruire au abordat cele mai importante aspecte privind arhivarea documentelor în cadrul instituțiilor. Astfel, participanții au avut posibilitate să însușească noțiuni de bază și prevederile legislative în domeniu, importanța și obligativitatea arhivării documentelor HR și contabile, modalități și tehnici de arhivare a documentelor în organizaţii, procedurile de expertiză și perfectarea dosarelor prin selectarea documentelor, atribuirea termenilor de păstrare, operarea cu Indicatorul Tip a documentelor de păstrare ş.a.

Participanții s-au implicat activ în discuții, au manifestat interes pentru domeniul dat, conştientizând necesitatea aplicării în practică a acestor proceduri.

Evenimentul a avut loc pe data de 19 iulie a.c. în incinta Institutului Muncii. Printre beneficiarii seminarului menţionăm companiile: „Ascom” SA, „Efes-Vitanta”, „Bucuria”, „Energbank”, „Top Shop Studio-Moderna”, „Vis Pas Co”, „MoldData”, „Institutul de Economie, Finanțe și Statistica (IEFS)”, AO "Medicins du Monde", AO „Keystone Human Services International Moldova Asociation”.

Compania HR Portal este prima organizație din Republica Moldova specializată în instruire, training şi servicii outsourcing în domeniul resurselor umane.