Află care sunt instituţiile media la care îţi vei face practica!



Centrul pentru Jurnalism Independent este prima instituţie media (din cele 10) care a acceptat iniţiativa de a găzdui participanţii Programului de stagiu pentru tinerii jurnalişti.  Stagiarul, ales în bază de concurs, va trebui să aleagă între Departamentul de Asistentă şi Profesionalizare Mass-Media (training), Departamentul de Monitorizare, Legislaţie Mass-media, Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism (http://www.ijc.md).

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) este o organizaţie nonguvernamentală (ONG), necomercială, apolitică, constituită în formă organizatorico-juridică de „instituţie privată”, care acordă asistenţă jurnaliştilor şi instituţiilor media din Republica Moldova. CJI îşi vede misiunea în a sprijini jurnalismul profesionist şi îşi propune să contribuie la afirmarea unei prese de calitate, independente şi imparţiale.

Activităţile de bază ale Centrului pentru Jurnalism Independent se focusează asupra politicilor şi legislaţiei ce ţine de domeniul mass media, acordă asistenţă şi profesionalizare pentru jurnalişti, organizează gala „10 jurnalişti ai anului”; implementează programul postuniversitar Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism din Chişinău (www.scoaladejurnalism.md) etc.

CJI este, de asemenea, gazda Clubului de Presă, ale cărui întruniri sunt organizate în colaborare cu Comitetul pentru Libertatea Presei.

Vă reamintim că săptămâna trecută Centrul Tînărului Jurnalist din Moldova a lansat deschiderea Programului de stagii pentru jurnalişti, care se va desfăşura în perioada septembrie – octombrie 2011. Termenul limită pentru aplicare este 27 august 2011, ora 18.00.

Detalii pe www.ctj.md