16 elevi din capitală au fost premiaţi de Apă-Canal Chişinău



16 elevi din municipiul Chişinău au fost premiaţi în cadrul concursului de eseuri, proiecte, postere şi spoturi video „Drumul apei”, organizat cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea SA „Apă-Canal Chişinău”. Concursul s-a desfăşurat în perioada 1 mai-1iunie, iar câştigătorii şi-au ridicat premiile de Ziua Internaţională a Copilului, transmite Info-Prim Neo.

Concursul a fost organizat în premieră de „Apă-Canal Chişinău” şi la acesta au participat peste 60 de elevi din licee precum „Ion Creangă”, „Gheorghe Asachi”, „Mihai Viteazul” şi altele. Participanţii au prezentat lucrări pe tema apei şi rolul ei în viaţa omului, dar şi în economie. Cele mai bune lucrări au fost premiate cu diplome şi bani.

Lansarea acestui concurs face parte din proiectul educaţional „Preţuind apa, preţuieşti viaţa”, iniţiat de SA „Apă-Canal Chişinău”, care susţine că proiectul este o platformă de pregătire a generaţiilor viitoare.

Diplomele şi premiile au fost înmânate de către Constatin Becciev, directorul general al SA „Apă-Canal Chişinău”, şi Oleg Cernei, preşedintele consiliului de administrare al întreprinderii. „Am pregătit premii mai mari şi mai mici, dar principalul e că au participat copii mulţi la concursul nostru”, a declarat Constantin Becciev.

„Am rămas impresionat de rezultatele concursului, de imaginaţia copiilor, iar membrii consiliului de administrare au rămas uimiţi de ideile prezentate în cadrul concursului”, a mai spus directorul întreprinderii.

Un grup de elevi au pregătit un proiect în cadrul concursului. Aceştia au propus ca la Staţia de epurare să se prelucreze nămolul astfel încât să se producă biogaz, care va fi folosit în calitate de combustibil de către aceeaşi staţie. Aceşti copii au spus că vor păstra banii câştigaţi pentru perioada când vor face studii superioare.

În cadrul proiectului educaţional „Preţuind apa, preţuieşti viaţa” s-a desfăşurat şi „Ziua uşilor deschise” la SA „Apă-Canal Chişinău”. Participanţii au vizitat Staţia de pompare a apei din Vadul lui Vodă, Staţia de tratare a apei, Staţia de epurare a apei din Chişinău.

Info-Prim Neo