Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 6095

Noroc de la Radio, Noroc pentru voluntari



31800_1466782318693_1507610883_1189170_3220336_n_copy_copy_copy

Vocea ei vine  în casele noastre prin intermediul frecvenţei radio. Mai exact, a Radioului „Noroc”. Prezintă topuri muzicale,  împachetează melodiile şi le oferă cadou la pachet fanilor acestora. A acceptat să ne împărtăşească atitudinea ei despre voluntariat în cadrul proiectului "Vedete Voluntare". Eroina noastră este Nadia Darie, prezentatoare la Radio Noroc. Pe lîngă manevrarea butoanelor de la pupitru şi oferirea bunei dispoziţii, Nadia vine să ne vorbească despre o altă latură a activităţii sale, voluntariatul. Vă asigur, are ce povesti!

 Eu cred că voluntariatul începe chiar atunci cînd decizi din proprie iniţiativă să ajuţi o bătrînică, un moş sau un copilaş. Pentru mine voluntariatul începe în copilarie.
E ceva foarte frumos, civic, educativ şi nespus de benefic în educaţia unui copil. Astfel îţi dai seama că există lucruri pe care le faci deinteresat, că există oameni care au nevoie de ajutorul tău, fără a putea să-ţi ofere ceva în schimb. Implinirea faptului că ai ajutat pe cineva sau la ceva este cea mai importantă realizare.

Persoanele care fac acţiuni şi nu sunt remunerate mi se par curajoase, un adevărat exemplu demn de urmat. Noi acum îi zicem voluntariat, însă acesta este o activitatea foarte veche, tradiţională poporului nostru, care în trecut se numea clacă şi stringea un sat întreg pentru a pune temelia unei noi case ori pentru alte activităţi sociale. Bravo celora care nu aşteaptă la fiece pas remunerări financiare sau de alt ordin.Un mulţumesc este adesea mai valoros.

Din acţiunile mele de  volutariat mai interesante au fost  multe. Mai memorabile sunt cele din copilărie cînd ajutam frecvent o batrînică din mahala, rămasă singură. Cea mai mare acţiune de acest gen la care am participat cred ca a fost "Hai Moldova".
 

Soţul meu, Tudor Darie a făcut şi el voluntariat.Uneori participăm împreună, alteori separat. Cred că beneficiile sunt mai mult de ordin moral, mai degraba o împăcare sufletească pentru faptul că ai făcut ceva util. Probabil cel care va beneficia cel mai mult va fi copilul nostru, deoarece îi vom educa chiar de micuţ acest spirit. Îi îndemn pe toţi să facă la fel şi să nu le pară rău că poate au pierdut ceva timp pentru asemenea acţiuni, ceea ce faci din plăcere îţi aduce şi  satisfacţie, şi împlinire , şi răsplata mai tîrziu.

 

Iuliana Mămăligă