Ovidiu Timofti: ,, Mă bucur că datorită CNE pot face vocea colegilor mei cunoscută”



Consiliul Național al Elevilor este o structură formată din 38 de elevi din toată țara, care reprezintă interesele elevilor din fiecare regiune din țară și luptă pentru ca inițiativele lor să fie auzite de autorități. În cadrul Consiliului Elevilor, raionul Leova este reprezentat de Ovidiu Timofti, elev în clasa a IX, la gimnaziul Hănăsenii Noi.

-Ovidiu, ce este Consiliul Naționional al Elevilor (CNE)?  24296854 163252627741412 3810194888090532048 n

-Consiliul Naționional al Elevilor este o structură reprezentativă a elevilor, care are rolul de a identifica și soluționa problemele împreună cu profesorii și conducerea școlii. Scopul acestui consiliu nu se rezumă doar la organizarea evenimentelor distractive, dar participarea și luarea deciziilor la diferite niveluri: instituțional, local, municipal.

-Cum ai reușit să fii membru al CNE, prin ce etape ai trecut?

-Înițial, am fost selectat de consiliul gimaziului. Colegi mei au considerat că eu pot să fac față cerințelor, astfel am fost votat. După, împreună cu susținerea profesoarei Raisa Cicu și a directorului gimnaziului, Leonid Dreglea, am trimis CV-ul, dar și o scrisoare de intenție, unde am indicat de ce îmi doresc să fac parte, dar și posibile teme de discuție pentru ateliere.

-Care este programul CNE și ce se întâmplă la aceste întruniri pe care le aveți?

-În mod normal ne întâlnim toți membrii în vacanțețe școlare. La fiecare atelier discutăm despre un subiect anume, începem campanii, una dintre ele este de a identifica problemele elevilor, iar campania se numește ,,Sunt Elev am și eu Drepturi”. Discutăm cu experți în domeniu, analizăm problemele elevilor și încercăm să găsim soluții.

-Ce reprezintă pentru tine faptul că faci parte din CNE?

-De fiecare dată cunosc oameni noi și învăț de la fiecare câte ceva. Totodată, aflu lucruri noi, îmi exprimă părerea, care de altfel este ascultată. Mă bucur că datorită CNE pot face vocea colegilor mei cunoscută.

Ovidiu, îți mulțumesc pentru interviu, îți doresc succes în continuare și fie ca CNE să ne aducă noi schimbări în sistemul educațional

Articol adaugat de: Cristea Diana