Căutare

Pentru un zâmbet

 

Andrei Bălățel are 21 de ani, în prezent student anul II la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova. Este pasionat de  comunicare și activități extracurriculare. AcestaAndrei investește timp, dragoste și energie în descoperirea și aprofundarea lor. Se declară irecuperabil îndrăgostit de voluntariat și interacțiunea cu oamenii din jur. Despre el, activitatea de voluntar și mai nou o acțiune de caritate organizată în preajma Sărbătorilor Pascale aflăm de la Andrei.

Salut Andrei!  Vorbește-ne în câteva cuvinte despre tine.
Sunt o fire organizatorică , iubesc oamenii, sunt sufletist, plin de energie , îmi place să scriu și duc un mod de viață foarte activ :)
Povestește-ne despre desfășurarea acțiunii “Pentru un zâmbet”. Cum a pornit ideea acestei activități?
Ideea a fost a Danielei, eu am ajutat doar cu promovarea acestei idei  și transportul iar de restul sau ocupat Daniela, Dumitrița și Dima. Noi am organizat jocuri foarte interesante împreună cu Sergiu, Aurel, Ion ,Virgiliu și o domnișoară simpatică de la psihologie.  De partea muzicală au avut grijă Ana- Maria cu Ion Cerga, astfel am colectat peste 20 de pachete de haine de la noi de la facultate , o sumă de bani din care am cumpărat dulciuri și i-am făcut să se simtă bine pe tinerii de la casa de copii. Vreau să menționez că erau tineri care pleacă foarte rar sau nu pleacă  niciodată acasă dinmotivul că nu avea cine să îi ia. Ei s-au bucurat enorm să ne vadă, au fost foarte receptivi și din zâmbetul lor ne-am molipsit și noi câte puțin.
Cât de dificil e să aduci un zâmbet pe fața celui din preajma ta?
Nu este dificil atâta timp cât ai gânduri bune și conștiința curată, zâmbetul celor de la casa de copii a fost ca o recompensă pentru noi, deoarece acesta era și scopul nostru: de ai face să zâmbească și să creadă că viața e mai frumoasă decât o simt ei acum.
Ce evenimente ai mai organizat?
De când mă știu îmi place să organizez evenimente și să particip la ele, pot să spun anul acesta ce am organizat: începând cu Balul Bobocilor, Ziua Profesorilor, Anul Nou care a fost și cel mai răsunător probabil :) 8 martie l-am ajutat pe domnul Șchiopu cu organizarea, Ziua Îndrăgostiților, Dragobetele sărută fetele ,1 aprilie la Odesa și acuma organizăm pe 5 mai o aventură tursitică  în colaborare cu prietenii de la Academia de Arte.
Spune-ne care au fost cele mai frumoase momente pe care le ai trăit odată cu experiența de voluntar.
Atunci când vedeam că lucrurile pe care le fac eu aduc fericire oamenilor,  acestea probabil erau cele mai frumoase momente pe care mereu le trăiam mereu cu emoții din plin.
Enumeră cele mai importante 3 dificultăți pe care le ai întâlnit atunci când ți-ai propus să realizezi o activitate în Moldova?
Eu cred că noi suntem cea mai mare dificultate și felul în care vedem lumea, viziunea noastră asupra a tot ce ne înconjoară.
Încearcă să convingi cititorii noștrii că activitatea de voluntar este importantă în formarea personală și profesională.
Dacă este facută sinceră și din toată inima da, însă dacă e făcută doar pentru un document, atunci cred că nu are nici o valoare să mai faci asemenea acțiuni. Noi ne-am învățat ca totul sa fie cu bani și plătit însă uneori nu consta totul în bani, să faci un bine nu trebuie numaidecât să ai bani, trebuie doar să ai aceasta dorință. Noi alergăm atât de mult uneori după toate aceste aspecte: bani, carieră și uităm de lucrurile esențiale care ne înconjoară și care stau la baza creării noastre. Lucruri care nu ne atrag atenția, dar care reprezintă o adevărată  valoare. Am un mesaj pentru toți care citesc acest interviu "grăbiți-vă să faceți un bine, noi vom pleca, dar binele rămâne!"
Interviu realizat de Daniela Caraiman

 

 


Nu uitați să recomandați acest articol prietenilor utilizând butonul de sub titlul articolului!

Fundraising

Cum poti face o campanie de fundraising de succes

United Way Romania finanteaza anual zeci de ONG-uri, prin fonduri obtinute integral din campanii de fundraising. Presedintele organizatiei vorbeste despre ce inseamna o campanie de fundraising de succes. Din punctul meu de vedere, actiunea de strangerea de fonduri trebuie gandita ca un business. Ba...

Read more

Marketing Nonprofit

So Your Organization Wants to Get Started with Social Networking - How About MyS…

There is a lot of buzz right now about nonprofits using social networking. In reality, it is in an infant stage as far as fundraising goes. But if you are interested and have someone with the time to give to it here are some tips for setting up a MySpace presence. Going through the process wil...

Read more

Management Nonprofit

Despre schimbarea in ONG

Despre schimbarea in ONG

“Nimic nu este mai constant decit schimbarea” sunt cuvintele rostite acum multi an de catre un filozof . Nu stiu de ce aceste ginduri mi-au venit in gind tocmai acum, probabil si prin prisma timpurilor tulburi pe care le traverseaza societatea noastra. Am auzit de atitea ori despre necesitatea schim...

Read more

Promo

CIVIC.MD pe Facebook

Promo

Promo

Hostingul pentru portalul CIVIC.MD este oferit de compania Amplica, hostingul pentru sistemul de gestionare a publicitatii este oferit de compania Starnet

Find us on Google+
Google