Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 6570

Virgil Ianțu: "Sunt convins că există mulți oameni care fac gesturi caritabile"



Interviu cu Virgil Ianțu, prezentatorul român premiat pentru implicarea în campanii umanitare

Virgil Ianțu, cunoscutul prezentator al emisiunii “Vrei să fii milionar?”, la Kanal D, a fost premiat pentruvirgil_iantu implicarea în campanii menite să susțină drepturile copiilor și să sprijine activitățile  ONG-urilor.

Virgil Ianțu a fost implicat în sprijinirea  mai multor acțiuni  de caritate iar cea mai recentă  este Campania “Un apel pierdut, o copilărie pierdută”, inițiată de televiziunea română Kanal D  în colaborare cu Asociația Telefonul Copilului.

Despre acest proiect și despre multe alte lucruri interesante aflați chiar de la Virgil Ianțu în interviul ce urmează.

De unde a pornit acest devotament  pentru cauzele umanitare?

Virgil Ianțu: A pornit din simplul motiv că nu sunt indiferent la problemele celorlalți. Dacă putem face ceva oricât de mic pentru semenii noștri care au nevoie de ajutor, este bine să nu trecem nepăsători la suferința lor.

Vorbiți-ne, despre  campania “Un apel pierdut, o copilărie pierdută”.

Virgil Ianțu: Campania „Un apel pierdut, o copilărie pierdută” a fost inițiată de Kanal D și de Asociația Telefonul Copilului pentru a veni în sprijinul copiilor care au nevoie de cineva care să îi îndrume, să îi asculte. Poate și pentru că sunt tata și stiu cât de important este pentru un copil să îi fii alături în toate aspectele existenței lui, am fost foarte atașat de cauza acestor micuți aflați în dificultate. Obiectivul acestei campanii a fost acela de a strânge fondurile necesare atât pentru extinderea programului de lucru al serviciului  Telefonul Copilului - 116 111, al infrastructurii tehnice, cât și pentru suplimentarea numărului de specialiști care răspund apelurilor copiilor.

În urma apelului vostru, cât de receptivi au rămas oamenii? Au fost mulți care și-au deschis sufletul pentru a sprijini pe cei aflați în dificultate?

Virgil Ianțu: Am fost impresionat de reacția oamenilor, de faptul că nu au rămas indiferenți la o asemenea ințiativă. Foarte multe persoane ne-au sprijinit și au trimis sms-uri la 876, astfel încât prin contribuția lor tot mai mulți copii vor putea fi consiliați și salvați de la abuzuri  prin serviciul Telefonul Copilului. Am primit multe reacții de susținere pe site-ul KanalD, wwwkanald.ro, și  pagina de facebook a emisiunii „Vrei să fii milionar?”. Le mulțumesc tuturor celor care au înțeles importanța demersului nostru și ni s-au alăturat pentru binele copiilor fără copilărie.

Ce reprezintă Premiul Special VIP pentru dvs?

Virgil Ianțu: A fost o onoare pentru mine să primesc acest premiu. Sunt convins că există mulți oameni care fac gesturi caritabile, care se implică atunci când semenii lor au nevoie de un sprijin real. De asemenea, mi-aș dori ca tot mai mulți oameni să fie mai grijulii nu numai cu cei care le sunt foarte aproape, ma refer aici la familie, prieteni, dar și cu cei pe care îi cunosc mai puțin sau deloc și care au nevoie de ajutor.

Intrînd în spiritul sărbătorilor, ați reușit să găsiți cîteva rezolvări, soluţii pentru cei care au nevoie disperată de ajutor ?

Virgil Ianțu: Aș putea să vă dau un exemplu care implică și emisiunea „Vrei să fii milionar?”. Pe 30 decembrie a fost difuzată la Kanal D o ediție specială „Vrei să fii milionar?”, în care participanți au fost  Ilie Nastase și vedetele Kanal D Simona Pătruleasa și Christian Sabbagh. Banii câștigați de cele trei vedete, totalizând 15 000 de lei, au fost donați unui copil care are nevoie urgentă de ajutor. Ca să nu își piardă vederea, Sebastian Colgiu trebuie să suporte o intervenție chirurgicală costisitoare, într-un spital din SUA.

Țin să vă mulțumesc din suflet că ați acceptat acest interviu! Vă doresc sărbători fericite!

Realizat de Daniela Caraiman