Tatiana Ungureanu "Nu vreau sa plec peste hotare, in Moldova se poate de trait"



Tatiana UngureanuPe Tatiana Ungureanu am cunoscut-o la finele anului 2010 la unul din trainingurile organizate de Junior Achievement Moldova, fiind Coordonator de program. Zâmbetul ei alunga emoțiile tuturor participanților.

Tatianea Ungureanu este o fire veselă, optimistă care mereu este cu gândul de a face lucruri frumoase pentru semenii săi fiind și un exemplu pentru tineri.

Junior Achievement Moldova

Tatiana a facut facultatea de ,,Relații Internaționale Științe Politice și Administrative după care a ocupat în 2010 funcția de Coordonator de program Junior Achievement Moldova care i-a adus o mare bucurie.

În cadrul acestui program s-a manifestat prin cunoștințele sale, se ocupă de scrierea proiectelor, scrierea olimpiadei Republicane la Economie Aplicată (etapa locală, etapa națională) și de organizarea seminarelor pentru profesori.

Voluntariatul

Este o fire care mereu trebuie să fie implicantă în diverse activități, atunci se simte înplinită și mai sigură pe sine, din acest motiv  de mică participă la Conferințe, traninguri, dezbateri și seminare.

Timpul liber pentru Tatiana înseamnă voluntariat, își dorește să facă cât mai multe lucruri frumoase pentru tinerii de astăzi. A făcut voluntariat în cadrul Institutului National Democratic pentru Afaceri Internationale în proiectul. “Îndeamnă tinerii să iasă la vot”.

"Activitățile noastre au fost diverse, campanii de informare, de mobilizare a cetatenilor/tinerilor, activități distractive, jocuri. Am cunoscut noi persoane cu care am făcut schimb de experiență și am învățat multe lucruri noi. Voluntariatul presupune o combinație perfectă între muncă și distracție, iar mie îmi reușește de minune să combini plăcutul cu utilul." Spune Tatiana.

Prin ce te atrage voluntariatul?

,,Pe lîngă faptul că faci lucruri frumoase din propria inițiativă, fără o remunerare financiară, mai primești și o satisfacție morală deosebită de la aceasta. Este o activitate ce aduce cu sine noi experiențe, noi cunoștințe din diferite domenii, realționare cu oameni diferiți, oameni interesanți, stabilirea unor relații, care mai tîrziu îți pot fi foarte utile.

Tatiana consideră ca va face voluntariat mereu, deoarece nu crede că voluntariatul are vîrstă. În prezent face voluntariat în cadrul NDI (Institutului National Democratic pentru Afaceri Internationale) în  proiectul ADVOCACY.

Tatiana este un exemplu real pentru tineri căci nu s-a gândit să plece peste hotare, la cei 22 de ani ai săi i s-au deschis multe uși, s-a realizat pe plan profesional în țara noastră, iar peste hotare ar pleca doar în călătorie, să facă schimb de experiență, de cunoștințe, apoi să se întoarcă acasă și să le aplice.

Daniela Timofti