Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 6570

Spune Da pentru sănătatea ta



Interviu cu Katalina Rusu, interpretă pop din Republica Moldova

Compania Națională de Asigurări în Medicină a organizat  un concert de excepție în scuarul Operei Naționale  „Spune Daaaaa_copy_copy
pentru sănătatea ta. Despre promovarea modului sănătos de viață, precum și despre scopul și impactul concertulul, am discutat cu târăra interpretă, Katalina Rusu.


Katalina, vorbește-ne despre acest eveniment și  spune-ne ce te-a motivat să fii parte a concertului?

Katalina: Am acceptat să particip la acest eveniment cu mare plăcere, optez pentru o societate sănătoasă, și mi-ar plăcea să cred ca noi interpreții putem fi un exemplu bun de urmat. M-aș bucura să fiu înconjurată de oameni fericiți, ceea ce ar înseamna oameni sănătoși.

Ce impresii ți-a lăsat concertul?

Katalina: Am fost  plăcut surprinsă să-mi revăd fanii care cântau împreuna cu mine, și multă lume care a venit să ne susțină în a spune Da pentru sănătate, chiar dacă afară era cam frig.

Ai mai fost implicata în activități caritabile, consideri că aceste experiențe te ajută în carieră?

Katalina: Da, am fost implicată, și am facut-o cu mare drag. Pentru că muzica este și ea o terapie pentru problemele cu care ne confruntăm zi de zi, sau prin muzică am fost alaturi de cei care au nevoie de sprijin. Pentru mine personal, nu este vorba de carieră când apar astfel de evenimente.

În ultimul timp, se pune tot mai mult accentul pe voluntariat, consideri binevenită această activitate în viața artiștilor, de ce?

Katalina: Eu cred că voluntariatul trebuie să vina din suflet, indiferent de sfera de activitate. Este frumos să dăruiești, este sfânt să faci un bine și este corect să sari în ajutor celor care au nevoie de el. Ideea este binevenită oricând, oricui și oriunde, dacă poate nu este chiar așa, eu rămân la ideea aceasta.

Are muzica vreo șansă să ne salveze, consideri că muzica poate umple viața cu sănătate ?

Katalina: da, sigur. Am menționat anterior că muzica este și ea o formă de terapie. Terapia prin muzică este una dintre cele mai plăcute posibilități de vindecare. Muzica are diferite genuri și origini, pronunțarea unor sunete intră în rezonanță cu centrii energetici a corpului uman care permit intrarea în câmpul meditației, adică în relaxarea completă a minții. Fiecare gen de muzică își are efectul său și defapt arta  și tot ce este frumos acționează pozitiv asupra întregului organism uman.

Mulțumesc Katalina și mult succes în carieră!

Realizat de Daniela Caraiman