Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 6095

Prin voluntariat descoperi noi orizonturi



IMG_9596_copyNu poţi să oboseşti dacă activităţile pe care le faci îţi oferă împliniri. Multă lume uneori se întreabă cum de unele persoane reuşesc să facă o sumedenie  de lucruri fără a se tîngui? Una din aceste persoane căreia îi place să fie dinamică şi activă este şi Natalia Ermicioi, studentă şi voluntară, prezentatoare şi realizatoare de emisiuni radio pentru adolescenţi. În ce alte proiecte este implicată şi care sunt  realizările ei, vă propun să le descoperim împreună în următorul material.

Clipe de voluntariat

S-a început totul acum 5 ani. La iniţiativa unor amici a venit la sediul organizaţiei „Clipa Siderală”. După cum spune Natalia, a fost primită cu braţele deschise acolo.  Îi plăcea foarte mult activităţile de la organizaţie . S-a alăturat acţiunilor „Caravana de Crăciun ” şi „ Carava Bunătăţii”. „Fiind pasionată de muzică, plecam împreună cu ceilalţi voluntari (dar şi cu reprezentanţii unor licee din capitală, uneori) la orfelinatele din ţară şi pregăteam numere muzicale pentru copii, dar şi învăţam împreună cu copii o piesă, pe care o prezentam la partea festivă a întâlnirii noastre. O experienţă de neuitat!” mărturiseşte Natalia.

După voluntariatul de la „Clipa Siderală” a luat o pauză pentru a se implica în activităţile liceului „Dante Alighieri” din capitală, acolo unde a absolvit  în acest an clasa a XII-a. „Am fost membru al Senatului şi am activat timp de 6 ani în cadrul echipei redacţionale a Revistei Şcolare ,,Dante’s”, paralel mai scriam şi la ,,Florile Dalbe”. În ultima noapte dintre ani, mi-am lansat şi un blog- www.natty.com.md, unde răsfir toate trăirile mele lăuntrice. Acestea pot fi romantice, realiste, pragmatice, uneori cam complicate... toate adunate într-o ,,Rază a tainei” mele. Mai am şi o ,,Carte a Vieții” cu cele mai importante realizări ale mele şi desigur, activitatea mea în Media. Sper că place cititorilor mei. Cel puţin, numărul vizualizărilor e destul de îmbucurător pentru mine” .

La Radio şi nu numai...

În anul 2009, destinul i-a oferit posibilitatea de a intra în marea famile Radio Moldova. A început să facă materiale pentru ,,Tineradio”(până în prezent) şi ,,Ora Copiilor”, însă primele ieşiri în direct au fost la ,,Portativul Fermecat” un an mai târziu. În februarie, anul acesta, a reuşit cu succes să lanseze, împreună cu Cătălina Dumbrăveanu, propriul lor proiect- emisiunea ,,Ceaiul de la ora 19”, care se difuzează ON AIR, în fiecare vinere, ora 19.00, la Radio MD Muzical. „În octombrie, anul trecut am devenit membru de echipă în cadrul CTJM (Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova), unde împreună cu alţi colegi, am ajutat la consolidarea presei tinerilor din republică”. Tot în toamna anului trecut, i-a surâs norocul şi a obţinut rolul de prezentatoare a emisiunii televizate pentru copii ,,Uite, ţară, ce comoară!”.  „Proiectul a durat câteva luni, dar pentru mine a însemnat realizarea unui vis  dar şi o adevărată provocare - fiind implicată totodată la CTJM, radio şi pregătirile pentru BAC. Uneori singură nu realizez cum le reuşeam pe toate” spune Natalia.

Prin 2009-2010 şi-a reluat activităţile de voluntariat şi „am făcut cunoştinţă cu omuleţii senini de la TDV( Tineri pentru Dreptul la Viață), organizaţie în care activez ocaziţional până în prezent. Recent m-am implicat, datorită TDV-ului, în cadrul celei de-a 2-a ediţii a ,,Săptămânii Sănătăţii”îşi aminteşete tînăra.â

La încheiere

„Aş vrea să cunosc oameni şi locurile suficient de mult încît să mă pot declara înţeleaptă. Cînd îmi va reuşi asta, voi scrie o carte. Acum sunt extrem de fericită pentru că am fost admisă la Universitatea ,,Babeş-Bolyai” din Cluj şi mă voi specializa în domeniul economic. Dar asta nu înseamnă că voi renunţa la tot ceea ce am clădit până acum.Voi continua să scriu pe blog şi cred că în curând va mai apărea o rubricuţă numită ,,Studentă la Cluj”, voi păstra legătura cu Radio Moldova şi toată ţara va şti ce vor face basarabenii de la Cluj  .Voi încerca să fiu cât mai aproape de ACASĂ şi să mă implic în continuare în toate activitățile posibile pentru mine” a conchis Natalia, gata să descopere noi orizonturi şi noi experienţe.

 

 Iuliana Mămăligă