Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 6095

Irina Hohlov, voluntara de la Doroţcaia



902081 374318382683634 1643594544 oIrina Hohlov are 18 ani şi este elevă la LT din s.Doroţcaia, r-ul Dubăsari. Pe lângă faptul că studiază, ea face voluntariat la Consiliul Local de Tineret Doroţcaia şi Asociaţia Obşteaşcă „INDIGO”. Recunoaşte că a fi tânăr activ este foarte interesant şi util, mai ales că în localitatea ei sunt mulţi semeni implicaţi în diverse acţiuni civice, iar acest lucru demonstrează că şi opinia lor contează în comunitate.      

“Tânăr activ” cred şi sper, că este cel mai onorific titlu pe care îl poate avea un tânăr modern. Este o pesoană  pe care contează orice societate, care promovează  valorile ei, care încearcă să spargă steriotipuri şi să  motiveze implicând alţi prieteni în crearea lucrurilor frumoase. Pentru mine activismul civic este o energie, o normă de fiecare zi, şi n-o fac pentru că mă impune cineva, o fac pentru că îmi place! Ador starea de entuzias, de satisfacţie ce o resimt la fiecare participare.

Din fericire, în satul meu de baştină, Doroţcaia din r-ul Dubăsari, cu adevărat există tineri care zi de zi îşi petrec timpul prin activităţi de voluntariat.  Personal, fac parte din echipa de voluntari ai Centrului de Susţinere Educaţională „WOW” (We Open Windows), unde în timpul anului şcolar oferim condiţii favorabile de a studia  pentru  toţi copiii cu necesităţi speciale din comunitate. Ori de câte  ori avem posibilitate, încercăm să lărgim echipa de voluntari, să participăm la aceste activităţi şi cu tineri. Am făcut, fac şi la sigur voi face voluntariat în continuare.

Eu consider că micul procent al acelor tineri întradevăr activi , cu siguranţă conştientizează importanţa activismului civic. Sper ca fiecare tînăr din Moldova să înţeleagă cît de esenţial este impactul activismului său asupra societăţii în care trăieşte. Cât de puternică şi sănătoasă poate fi ţara atunci cînd toţi, absolut toată generaţia tânără va contribui la aceasta.

Consiliului Local de Tineret din Doroţcaia este fondat încă în anul 2001,  iar eu am devenit membru oficial în scrutinul din anul 2010. Activăm atât în liceu cât şi în localitate, însă avem şi un deosebit impact la nivelul raionului Dubăsari. Aici am început să-mi dezvolt fragedele mele capacităţi manageriale,  fiind responsabilă de mai multe manifestaţii ce ţin de sfera culturală, sportivă. Consiliul de tineri organizează diferse activităţi, însă cel mai bine  ne reuşec diversele acţiuni de caritate (concerte, caravane, serate, discoteci, etc) Avem evenimente destinate strângerilor de fonduri precum,  „Tineri pentru tineri”, „Tu şi cu mine facem un bine”,”La inima bunicilor”, ”Iubeşte-mă când o merit cel mai mult!”. Am observat anume  în asemea activităţi reuşim întradevăr să implicăm întrega localitate şi s-o sensibilizăm la anumite probleme strigente.

În s.Doroţcaia am marele noroc să mă aflu printr-o echipă de tineri cu adevărat activi, care a trecut de etapa când aşteptau să fie mobilizaţi pentru careva activităţi. Acuma sigurei căutăm, găsim, câştigăm şi implimentăm proiectul anume în localitatea noastră. Ne  bucurăm de faptul că ne susţine direcţia Liceului Teoretic Doroţcaia, Administraţia Publică Locală, Preşedintele raionului. Din păcate avem mai puţini antreprenori la care putem să venim deschis cu iniţiative, dar nu ne descurajăm. Cu siguranţă mai avem mult de muncit, dar în Doroţcaia poţi nepărat să-ţi găseşti o ocupaţie, sunt o mulţime de grupuri de interes pentru tineri, muzică, dans, pictură, sport, dezbateri ,otbal, volei, tenis de masă, baschet, etc.

Sper că tot ce am relatat mai sus, va fi un motiv de inspiraţie pentru măcar un tânăr să nu piardă timpul fără rost. Tu eşti Tînăr şi Unic în felul Tău!

Iuliana Mămăligă