"Fac voluntariat din inimă pentru alte inimi", interviu cu Natalia Castraveț, voluntară SPFM



Tânără ambițioasă, studentă responsabilă și voluntară activă. 555086_451768634854568_199139146_nPasionată de jurnalism, medicină, înot și arta culinară. Eroina noastră este Natalia Castraveț, voluntară a Societății de Planificare a Familiei din Moldova (SPFM) din iulie 2012. Natalia studiază la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova. După absolvirea facultății de Jurnalism, Natalia își dorește să studieze medicina și să ia cursuri de design grafic. Adoră copii și de fiecare dată când are ocazia se joacă cu ei. Visează să prezinte o emisiune pentru copii, de genul "Povestea de seară". Natalia are mulți prieteni și în lumea necuvântătoarelor. Acasă are două animăluțe: pe Faflik, un purceluș de Guineea și pe Ghiduș, un motan năzbâtios. Și povestea continuă...

1. Ce reprezintă activismul civic pentru Natalia? Activismul civic se face din inimă pentru alte inimi. E modul prin care îți exprimi valorile umane pe care unii din noi încă le mai au.

2. Ce amintiri te leagă de SPFM? Mă bucur enorm că sunt o părticică din sufletul ei acestei familii. Este un cuibușor unde poți să vii după sfaturi, să uiți și să lași problemele dupa ușa de pe strada Sciusev unde se află sediul organizației. Este inexplicabil ce simt acolo, atmosfera și atitudinea oamenilor de acolo este extraordinară.

3. Care sunt rezultatele obținute din voluntariat?Am învățat să fiu mai tolerantă, să fiu mai deschisă, să duc un mod sănătos de viață și să-mi realizez visul: să studiez câte ceva despre medicină.

4. De ce ar trebui tinerii să vină la SPFM? Dragi tineri! Aici acumulați experiență de viață, realizări personale, te faci remarcat, te transformi într-un lider cu calități frumoase, beneficiezi de noi oportunități și îți crești viitorul în siguranță.

5. Transmite un mesaj tinerilor activi! Nu-ți irosi viața în zadar și devii un Om Mare! Fiți activi și utili atunci când știi că tu ești indispensabil pentru alți oameni. Continuați să cultivați calități și valori umane! Fiți Oameni!

Interviu realizat de Mircea Mitrofan,

departamentul Media SPFM

Logotip_SPFM