Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 6095

"Fac voluntariat pentru că îmi place"



Dana_PavlovDana Pavlov este o tânără căreia nu îi place să trăiască în rutină! Ca mulţi alţi intervievaţi de ai mei, pe Dana tot am cunoscut-o la câteva seminare dedicate tinerilor. Apoi, a fost iniţiatorea un grup pe Facebook, numit “Hai cu noi” unde membrii lui puteau să adauge diverse anunţuri şi oportunităţi pentru tineri. În ce alte activităţi a fost implicată Dana, citiţi în materialul de mai jos!

Încă de pe băncile liceului  am profitat de mai multe proiecte pentru liceeni marca AIESEC ( după mine proiecte chiar bune vreau să menţionez). Am mai luat parte la diverse campanii sociale precum ''Moldova Verde'' sau "Hai Moldova!". Împreună cu un grup de voluntari am organizat niste traininguri despre liderism. Tot timpul am aplicat la diverse seminare, traininguri care mi-au dat noi cunoştinţe, experienţe, viziuni.

Fac voluntariat pentru că îmi place. Nu ştiu dacă pot să găsesc un motiv concret. Îmi era, şi de fapt şi în prezent îmi este interesant să văd ceva nou, mă simt bine în lumea voluntariatului pentru că de cele mai multe ori voluntarii sunt plini de energie pozitivă şi de voie bună, iar eu am şansa să mă încarc de la ei, şi plus la toate, de-a lungul timpului am facut mulţi prieteni pe care sunt bucuroasă să îi revăd.

Îmbinam orele de la liceu cu activităţile din afara lor. Uneori mai simplu alte ori mai dificil, pe alocuri aveam senzaţia de surmenaj, dar am avut noroc de profesori foarte înţelegători care ne-au permis să ne dezvoltăm ca personalităţi. Au fost cazuri când  invitam unii din colegi la diverse activiăţi extracuriculare.

Voluntariatul e... voluntar! Nu cred că putem motiva pe cineva să-l practice, cel puţin nu ştiu dacă merită. Cred  că unul din cele mai utile lucruri este ca toţi să fie informaţi şi atunci fiecare hotărăşte pentru sine care sunt priorităţile. Eu cred că e important să nu prosternăm dar totuşi libertatea e dată ca să putem alege.

 

Iuliana Mămăligă