Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 6570

Am învaţat că ingredientele principale în acţiunile sociale nu sunt nici banii, nici numărul de oameni implicaţi, ci pasiunea



Interviu cu Victoria Borodin, membru media al Academiei de Şah din Moldova389590_162723040489561_100002555970224_285653_818608410_n_copy

Poţi să ne spui câteva cuvinte despre tine şi activitatea ta?

Mă numesc Victoria, am 19 ani şi vin din Cimişlia. Aş putea  spune simplu că sunt o particulă în mişcare browniană, mereu tind spre noi orizonturi. Citesc foarte mult pentru că îmi place şi consider cartea  un film imaginar.

Sunt studentă a facultăţii Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, şi de ceva vreme fac voluntariat la un site al Academiei de Şah din Moldova.

În prezent eşti membru media al Academiei de Șah din Moldova. Povesteşte-ne, ce faci în calitate de voluntar media aici?

În calitate de voluntar media al Academiei de Şah, am sarcina de a fi prezentă la evenimentele sportive, în prezent la turneele de şah pentru elevi şi preşcolari, de unde colectez informaţii şi respectiv modelez ştiri sportive, ca în final să fie postate pe site-ul Academiei.

Ce te-a făcut să scrii despre domeniul sportiv?

A scrie despre sport înseamnă a fi practicantă sau e o modalitate de a învesti timpul în mod inteligent?

În calitate de voluntar am aflat foarte multe lucruri, spre exemplu, cum să-ţi trăieşti viaţa, oferind ajutor şi primind o satisfacţie sufleteasca personala enormă.Voluntar media al Academiei, pot afirma că am devenit datorită hazardului, un profesor de la Universitate anunţase că Academia de Şah are nevoie de voluntari media, şi fiindcă îmi doream de ceva timp să scriu fie într-un ziar, revistă sau online, am mers la interviu, am fost acceptată,  astfel am ajuns să scriu ştiri din domeniul sportiv.  

Pentru mine acest tip de voluntariat este atât o practică, dar şi o modalitate de  a-mi petrece timpul cu adevărat eficient, fiindcă aici învăţ lucruri noi, interesante şi cel mai important am învăţat cum îmi pot organiza timpul astfel încît să reuşesc multe.

Crezi că  e destul de mediatizat sportul în ţara noastră şi ce te face să crezi acest lucru?

Consider că în Republica Moldova mediatizarea sportului se află într-o faza embrionară, în presa scrisă abordarea tematicilor sportive se face  doar în 2-3 ziare de specialitate, la televiziune şi radiou doar mici buletine de ştiri, asfel se observă că mediatizarea sportului este destul de restrînsă.

Voluntariatul pentru tine reprezintă pasiune sau carieră?

Am învaţat că ingredientele principale în acţiunile sociale nu sunt nici banii, nici numărul de oameni implicaţi, ci pasiunea/ dăruirea cu care lucrează cei ce vor să-şi dea din timpul, abilităţile, cunoştinţele lor în beneficiul altora.

Voluntariatul îmi ocupă o buna parte din timp într-un mod constructiv şi plăcut, este pasiunea datorită căreia învăţ permanent ceva nou, ceva util, mereu cunosc oameni noi, iar conexiunile cu ei îmi deschid noi drumuri spre realizare. Voluntariatul este pasiunea avantajoasă pentru două tabere: una, mie,  şi cea de-a doua cei cu care lucrez.

Care sunt dorinţele/proiectele pe care ai vrea să le realizezi în 2012?

Am  principiul că mai bine te limitezi la viitorul apropiat şi planurile măreţe le construieşti pe parcurs. În felul acesta, şansele să fii dezamăgit sunt foarte mici. Importanţa este nu mărimea paşilor, ci să ajungi la destinaţia corectă. Am un mare vis, este de a deveni un journalist de calitate, iar 2012 îmi v-a oferi timp maximal pentru a face paşii mărunţi spre scopul mare.

Până acum viaţa m-a învăţat că “socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg”, şi totuşi am unele socotele, pentru primăvară preconizez să aplic la MediaPoint, şi alte organizaţii, şi voi încerca să fiu fidelă voluntariatului .

Victoria, cu prilejul sărbătorilor de iarnă, doreşti să adresezi un mesaj cititorilor noştri?

Perioada marilor sărbători de iarnă, este un prilej deosebit, când putem deschide sufletul spre ai vedea pe cei apropiaţi nouă, cu această ocazie, ocazia sărbătorilor de iarnă vreau să vă aduc sincere urări de sănătate, fericire, bunăstare şi noi realizări.

A oferi cadouri familiei şi apropiaţilor este caracteristic perioadei respective, iar pentru acest site- cadoul preţios este fidelitatea, deci, dragi cititori fiţi fideli preferinţelor.

Îţi mulţumesc pentru interviu și sărbători fericite!
Realizat de Daniela Caraiman