Modelarea conflictelor în consiliere - workshop pentru specialisti

Ajută-ne să distribuim acest articol:

Conflictul face parte din viață și, deși nu ne dorim, frecvent suntem prinși în situații de conflict care ne copleșesc și dezorientează. 

Cum putem transforma conflictul într-o experiență constructivă ? Cum putem ajuta persoanele ajunse în consiliere sau psihoterapie să folosească tehnici funcționale de gestionare și procesare a conflictului?

Institutul pentru Familie si Initiative Sociale invită la un workshop ce se adresează psihologilor școlari,psihologilor din centre de asistență socială, educatorilor, psihoterapeuților, asistenților sociali și psihologilor clinicieni interesați de strategii si tehnici de gestionare și modelare a unor tipare functionale de conflict.

De asemenea, mai pot participa la acest curs studenții sau alți specialiști.

Prin participarea la el, vei reuși:

  • să cunoaști elemente ale dinamicii conflictului interpersonal
  • să cunoaști specificul unor tipare functionale de conflict si efectul terapeutic al acestora asupra clienților
  • să cunoaști tehnici de gestionare a conflictelor
  • să cunoaști tehnici si atitudini care ajută clienții să proceseze funcțional conflictul
  • să identifici atitudinile si abilitatiile pe care un consilier poate sa le dezvolte pentru a putea susține clienții în procesarea funcțională a conflictului
  • să gestionezi o intervenție intr-un caz, pe baza jocurilor de rol
  • să faci asocieri între strategiile prezentate si viziune psihoterapeutică utilizata pana acum in practica personală
  • să utilizezi gîndirea sistemică în lucrul cu grupurile

Despre eveniment:

►Sâmbătă, 19 ianuarie, orele 09.30-18.00

►Locul: Chisinau, str. V.Alecsandri 13, et.3 bir.37

►Costul: 849 lei (Costul acoperă cursul, două pauze de cafea/ ceai și certificatul de participare)

►Detalii la 068252822 - Natalia

►Data limită pentru înscrieri 17 ianuarie, ora 18.00!

►Înregistrarea prealabilă AICI : https://goo.gl/forms/YNvFeYIRQTqTQPHC3

 Detalii despre trainer:

Psih. dr. Marcel Nedelcu este psihoterapeut principal și formator în psihoterapie sistemică de familie și cuplu. Are activitate in domeniul psihoterapiei, consilierii și formarii profesionale de peste 20 ani, cu grupuri țintă foarte variate: copii, adolescenți, adulți, batrani, cupluri, persoane cu diagnostic psihiatric, persoane singure, bolnavi de cancer, victime ale violentei, personane aflate în detenție, foști deținuti politici, etc. Din 2004 este formator acreditat in psihoterapie sistemică, desfașurănd o activitate intensă la nivelul intregii țări. În paralel cu activitatea de consiliere și psihoterapie s-a specializat și a desfășurat activitați in domenii precum: psihologie clinică, psihologia publicitară și managerială, psihologia muncii, selecția de personal, formarea profesionala a adulților, organizații nonguvernamentale, managementul de proiect, servicile sociale și politicile publice, dezvoltarea comunitară, mediere. Din 2011 este cadru didactic asociat la Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iași, in cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației și al Facultății de Filosofie și Științe Social Politice.
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.