Training pentru jurnalişti în domeniul abordării abuzului și violenței față de vârstnici

Ajută-ne să distribuim acest articol:

HelpAge International anunţă înscrierea jurnaliştilor de la instituţiile mass-media locale şi naţionale la cea de-a doua sesiune a trainingului privind abordarea în presă a problemei violenței și abuzului asupra femeilor în etate.

Scopul instruirii este de a fortifica abilităţile și cunoştinţele jurnaliştilor pentru reflectarea profesionistă a subiectelor ce vizează drepturile femeilor în etate în cazuri de violență și abuz.

Participanţii vor fi familiarizaţi cu terminologia din domeniu, prevederile legislaţiei naţionale şi internaţionale, atribuțiile specialiștilor implicați în prevenirea și combaterea violenței. Totodată, jurnaliștii vor învăţa cum să comunice cu vârstnicii victime ale violenței și cei care se află în situații de risc și cum să reflecte în presă cazurile în care aceștia sunt implicați. În cadrul instruirii va fi elaborat și editat un ghid de bune practici pentru jurnaliștii care scriu despre persoanele în etate.

Training-ul va avea loc în perioada 30-31 martie 2018 în municipiul Chişinău, hotelul Flowers, str. Anestiade 7. Informaţiile despre agendă vor fi comunicate suplimentar.

Se pot înscrie jurnalişti din mass-media locale şi naţionale (presă scrisă, radio, TV, on-line) care manifestă interes pentru tema cursului. Înscrierile se fac prin intermediul e-mailului nelea.gistemulte@helpage.org, scrisoarea va conține date despre nume, prenume, adresă de e-mail, număr de telefon și mass-media reprezentată, sau la numărul de telefon 069881457.

Costul pentru transport și cazare vor fi acoperite de către organizatori.

Data-limită de înscriere – 20 martie 2018, ora 17:00.

Persoană de contact: Neli Gâștemulte, 069881457 


Organizații vizate: HelpAge International |Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.