Atelier: Promovarea drepturilor minorităților la locul de muncă și în comunitățile din Moldova

În data de 31 octombrie - 01 noiembrie, Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) "Viitorul" (str. Iacob Hîncu 10/1) va găzdui atelierul "Promovarea drepturilor minorităților la locul de muncă și în comunitățile din Moldova". Reuniunea are loc în cadrul proiectului V4 și platforma PaE Promovarea drepturilor minorităților la locul de muncă și în comunități", care este implementat cu sprijinul financiar al Fondului Internațional de Visegrad și al Ministerului Afacerilor Externe din Olanda. evenimentul este de a discuta codul muncii din Moldova și condițiile angajaților la locul de muncă.

În cadrul atelierului vor participa reprezentanții minorităților etnice, sindicatelor și actorii locali care protejează drepturile omului, angajaților și contribuie la eficientizarea relațiilor dintre angajați și angajatori. Atelierul național, care va dura două zile, are menirea să servească drept platformă pentru dialogul între diferitele părți interesate din Republica Moldova pentru a veni cu soluții și recomandări la provocările existente. Evenimentul are ca scop experiența promovării drepturilor  minorităților naționale la locul de muncă și în comunitate din țările Visegrad, pentru a transfera bunele practici și a crea perspective pentru o cooperare viitoare.

După discuții, participanții vor prezenta ideile de sensibilizare a actorilor cu privire la drepturile la muncă și combaterea discriminării la locul de muncă în contextul specific țării.

Expertul care va aduna bunele practici din țările UE și va pregăti recomandările pentru ONG-urile locale va conduce întreaga sesiune.  

 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Gazduit pe amplica.md