(Termen extins) Fundația Soros-Moldova. Instruire în domeniul monitorizării respectării drepturilor omului la etapa reținerii/detenției de către poliție.

Departamentul Justiție și Drepturile Omului al Fundaţiei Soros-Moldova anunţă lansarea concursului de selectare a participanţilor în cadrul programului de instruire în domeniul monitorizării respectării drepturilor omului la etapa reținerii/detenției de către poliție, destinat activiștilor în domeniul drepturilor omului, reprezentanţilor ONG-urilor și avocaților activi în sectorul neguvernamental, interesați de activitatea poliției și a instituțiilor de aplicare a legii din Republica Moldova.

Programul de instruire va fi livrat de către reprezentantele APADOR-CH din România, Maria-Nicoleta ANDREESCU, director-executiv și avocata Nicoleta-Tatiana POPESCU și, consultantul național, Tudor OSOIANU, avocat, dr. în drept, conf.univ., cercetător la Institutul de Cercetări Juridice și Politice al Academiei de Științe a Moldovei.

La finalizarea modului de instruire, participanţii vor înţelege aspecte ale fenomenului lipsirii de libertate și detenție în custodia Poliției în Republica Moldova, vor cunoaşte modalități de interacțiune cu poliția, metode și tehnici de colectare/procesare a datelor veridice despre reținere/detenția provizorie și  vor dezvolta abilități de scriere a rapoartelor în baza acestora, pentru a fi aduse la cunoștința societății, organizațiilor naționale și internaționale în domeniul respectării drepturilor omului.

 Sunt invitate să participe persoanele care reprezintă organizaţii neguvernamentale/birouri asociate de avocați și activiști civici în domeniul drepturilor omului din Republica Moldova care corespund următoarelor criterii:

  • sunt motivate să participe la toate activitățile programul de formare în integralitatea sa
  • dispun de timp pentru programul de training, inclusiv disponibilitatea pentru a realiza lucrul individual după modulul de instruire
  • organizaţia reprezentată desfăşoară sau planifică să desfăşoare, în cursul anului 2018, activităţi în domeniul promovării drepturilor omului
  • au experienţă în implementarea proiectelor în domeniul promovării drepturilor omului

Toate cheltuieile de organizare a seminarului vor fi asigurate de Fundație, după cum urmează: alimentare pe tot parcursul seminarului; cazare; rambursarea cheltuielilor de transport interurban pentru participanții din raioane, în baza costurilor de la Î.S. ”Gările și Stațiile Auto”; materiale pentru seminar; arenda sălii de conferințe; remunerarea formatorilor.

Persoanele interesate sunt invitate să completeze formularul de înscriere și să-l transmită prin e-mail până la 29 octombrie a.c., ora 23:59  la următoarea adresă dpodgurschi@soros.md

Pentru a descărca formularul accesați: http://soros.md/files/Formular%20inscriere%20participanti%20training%20abuzuri%20politie.doc

În titlul mesajul indicați: Program de instruire_monitorizare.

Pe parcursul anului 2018, Departamentul Justiție și Drepturile Omului al FSM intenționează să sprijine proiecte în domeniul monitorizării și promovării respectării drepturilor persoanei reținute și aflate în custodia poliției.

 Pentru informaţii suplimentare, contactați: Dumitru Podgurschi, asistent, Departamentul Justiție și Drepturile Omului al FSM, tel: 022-270031, 022-274480. 

 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Gazduit pe amplica.md