Inspiration Workshop - atelier cinematografic pentru regizori și producători de documentare

Sunteți producător sau regizor de film documentar și aveți în dezvoltare (sinopsis, cercetare etc.) sau în producție propriul proiect cinematografic, în care se abordează un subiect puternic de relevanță socială, atunci aplicați pentru un atelier cinematografic unic în Moldova, cu mentori de calibru mondial.  

Jon_Alpert_Headshot-2017

CINCI DECENII DE UTILIZARE MEDIA PENTRU A SCHIMBA LUMEA, JON ALPERT
De la străzile din Chinatown la cele din Cuba, Jon Alpert ne spune povești care-i fac puternici pe oameni, luptă împotriva corupției, furnizează oportunități și acorduri egale, ne fac să râdem, să plângem și să luptăm pentru justiție.

JON ALPERT a produs și a regizat zeci de documentare foarte  apreciate, câștigând 16 premii Emmy și având două nominalizări Oscar.  A câștigat de asemenea patru premii Columbia duPont, două premii Overseas Press Club și un premiu Peabody. Mai mult de o sută din reportajele și documentarele sale din America și din întreaga lume au fost difuzate pe  HBO, NBC, ABC, CBS, PBS, ESPN, precum și în rețelele de televiziune canadiene și japoneze. Alpert este co-fondator/co-director al DCTV(Sediul central de televiziune comunitară), cel mai vechi și mai apreciat centru non-profit de artă media comunitară din țară. Sediul iși are ca reper stația de pompieri Tribeca din New York.

Dezvoltare avansată a documentarului cu Melody Gilbert:  Pitch. Dezvoltare. Montaj. Proiecție. Acest workshop intensiv este un pas ideal pentru realizatorii experimentați, jurnaliști și naratori vizuali, care au deja un subiect pentru un documentar și care, ideal, au început producția. Pe parcursul a 3 zile de cursuri ne vom concentra pe pitching-ul și dezvoltarea proiectului propus de voi, dar și pe realizarea  unei mostre sau a unui trailer. Pe parcursul workshop-ului veți filma, scrie și monta 1-5 minute a documentarului vostru . La final proiectul vostru va fi susținut și proiectat ca parte a Festivalului MOLDOX în fața unui juriu european de directori ai industriei filmului documentar. Trei dintre proiecte vor fi selectate pentru a participa la trei workshop-uri top, de o săptămână, în Europa. Veți pleca de la Inspiration MOLDOX Workshop cu o solidă bază pentru a aplica mai departe cu proiectul vostru pentru diverse forme de finanțare internaționale. Vă rugăm să aduceți cu voi un laptop cu un software de montaj și /sau o cameră video, precum și materialul filmat pană la momentul workshop-ului.

Notă: Dacă nu ați filmat nimic încă, aduceți material de arhivă sau un material intermediar pentru a-l folosi la cursuri.

13588934_10154033318886747_1594984519_o

Melody Gilbert este o realizatoare independentă de filme documentare, premiată și profesoară de film. A regizat, produs, filmat (câteodată și montat) 7 documentare de lung-metraj începând cu anul 2002. În munca ei se remarcă în mod deosebit faptul că dezvoltă o rară intimitate cu subiecții, prin felul în care dezvăluie lumi ascunse anterior.

Printre filmele ei se numără: Married at the Mall (2002), Whole (2003), A Life Without Pain (2005), Urban Explorers: Into the Darkness (2007), Fritz: The Walter Mondale Story (2009) și The Summer Help (2016). A fost de asemenea, producător executiv la filmele: Disconnected (2008), NUMB (2011) și American Heart (2014). A produs premiatul Starfish Throwers (2014), pe care Huffington Post l-a catalogat drept "cel mai sincer documentar din 2014 " și pentru care a fost recompensată de curând cu un premiu James Beard. Cel mai recent proiect al său se numește The Summer Help (2016), pe care l-a produs, regizat și filmat.

Din 2011 până în 2015, Melody a fost profesoară la Universitatea Americă din Bulgaria (aubg.edu), predând unei noi generații de regizori de film documentar. De asemenea, a fost timp de 5 ani, tutor la Balkan Documentary Center din Sofia. În prezent, Melody locuiește în Chicago, continuă să facă documentare și predă la celebrul ei " Documentary Boot Camp" pentru studenții din întreaga lume.

Detalii:

Limba de predare: engleză

Termen limită pentru aplicații: 10 septembrie 2017

Acces: gratuit

Număr de participanți: 5-8

Nivel: avansat

Grup țintă: profesioniști din domeniul cinematografiei din Republica Moldova, care au experiență în filmul documentar

Criterii de selecție:

Vârstă: 18+

Naționalitate: Republica Moldova

Cum aplici?

Documentele cerute sunt următoarele:

– un CV recent (maxim 2 pagini);

FORMULARUL DE APLICARE, de completat în engleză;

– sinopsis-ul unui proiect (max. 1 pagină);

– un proiect anterior și secvențe montate (pentru aplicanții cu proiecte în curs de derulare).

Pentru mai multe informații vă rugăm să ne scrieți la adresa de e-mail info@moldoxfestival.com

 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Gazduit pe amplica.md