Tabără de creație: Călătorie prin Civilizațiile Vechi, 31 iulie - 4 august

NINIOS

Tabără de creație Călătorie prin Civilizațiile Vechi

Clubul de creație Apollo vă invită la Tabără de creație Călătorie prin Civilizațiile Vechi

CLUBUL DE CREATIE APOLLO este un club dedicat artelor, un cadru generos unde participantii sunt antrenati in activitati care sa le dezvolte creativitatea si imaginatia. Inspirați de civilizațiile vechi și de poveștile lor, ne vom exprima liber trăirile artistice și vom deveni pe rând artiști îndemânați, pictori, actori, poeți, sculptori ai vechilor civilizații.

Perioada de desfășurare: 31 iulie – 4 august 2017
Programul de zi: 8:30-18:00

Cui se adresează? Copiilor cu vârste cuprinse între 6-14 ani.
Locația de desfășurare: sediul Clubului de Creație Apollo, str. Gheorghe Asachi, nr 20/2, Chișinău (Telecentru, mai jos de Academia Militară Ștefan cel Mare.)
Locuri disponibile: 15.

Înscrierile se pot face până sâmbătă 29 iulie. După această zi nu mai putea înscrie copii, întrucât este necesar timp de realizare a reproducerilor arheologice în funcție de numărul de copii înscriși. Înscrierea presupune compleatarea Formularului de înscriere și achitarea taxei de participare.

Programul de activitati

Luni, 31 iulie 2017 / Egipt: EGIPTENII

- Mic dejun
- Atelier de scriere hieroglifică (copii vor învăța să scrie propriul nume folosind hieroglife, precum și cum erau utilizate și citite de către egipteni).
- Atelier de pictură Egipteană, pe reproduceri arheologice (copii vor putea vizita Atelierul Atena de realizare a reproducerilor arheologice, și vor învăța cum sunt sculptate, matrițate, turnate etc, apoi vor putea picta propria reproducere egipteană, vor putea cunoaște simbolismul reproducerii pictate și al culorii, apoi la final de zi o vor lua acasă).
- Pauză de ceai și fursecuri
- Joc egiptean
- Prânz
- Atelier de jocuri teatrale: Cine au fost egiptenii? Cine a fost vizirul, scribul egiptean, zeitățile lor mai importante: Maat, Isis, Osiris, Horus, Anubis. Mituri și povești interesante!
- Atelier de pictură egipteană (finalizarea picturii) 
- Atelier despre Pietra de la Rosetta după care au fost descifrate hieroglifele de către egiptologul Jean-François Champollion. 
- Cină


Marți, 1 august 2017 / Mexic : AZTECII

- Mic dejun
- Atelier de caligrafie Kanji (copii vor exersa caligrafia Kanji, este una dintre cele patru scrieri japoneze, alături de hiragana, katakana și rōmaji).

- Atelier de pictură Aztecă, pe reproducerei arheologice realizate în cadrul Atelierului Atena (Copii vor putea călători imaginar în Mexic, acum în urmă cu mulți ani și vor descoperi cine au fost aztecii, cum se îmbrăcau ei, ce preocupări aveau, cine a fost civilizatorul lor, cine i-a învățat să-și cultive pământul, să-ți construiască casele, despre artă, despre dans și culori)
- Pauză de ceai și fursecuri
- Concurs și jocuri de strategie
- Prânz
- Atelier de jocuri teatrale: Copii vor cunoaște personajele cele mai importante din cultura azteca: Quetzalcuatl (Prometeu al aztecilor, Înțeleptul), Tezcatlipoza (Căpetenia Ordinului Jaguarilor). Se vor costuma în acești mari reprezentanți ai culturii aztece și se vor juca pentru a le învăța miturile.
- Atelier de pictură aztecă (finalizarea picturii) 
- Atelier despre Calendarul Aztec, cea mai mare piatră calendaristică descoperită vreodată. Piatra are un diametru de 358 centimetri (11,75 picioare) și o grosime de 98 centimetri (3,22 picioare), și cântărește aproximativ 24 de tone.
- Cină

Miercuri, 2 august 2017 / JAPONIA

- Mic dejun
- Atelier de Ikebana (copii vor învăța despre tehnica artistică de aranjare a florilor, și altor părți ale plantelor, în vase, după anumite principii, arta aranjamentelor florale în stil japonez, arta tablourilor vii.).
- Pauză de ceai și fursecuri
- Atelier Ceremonia Ceaiului (copii vor călători în Japonia unde vor cunoaște: chanoyu, chadō sau sadō în japoneză este un ritual tradițional care ceaiul verde matcha — sau „roua prețioasă lichidă” — este preparat într-o manieră ceremonioasă de către o persoană inițiată și servit unui grup mic de oaspeți într-o atmosferă liniștită. În esența sa, ceremonia ceaiului reprezintă expresia sintetică a aspectelor fundamentale ale culturii japoneze.)
- Prânz
- Atelier de jocuri teatrale: Copii se vor costuma în vederea realizării Ceremoniei ceaiului și a punerii în practică a ceea ce au învățat în cadrul atelierului anterior).
- Atelier de Oshibana (realizare de tablouri prin folosirea florilor uscate, presate și mărunțite – se vor folosi adezivi și pensete pentru o atentă aranjare a florilor uscate). 
- Cină.

JOI, 3 august 2017 / BIZANȚ - Romanii de la Răsărit

- Mic dejun
- Atelier de pictură Bizantină, pe reproduceri arheologice
- Pauză de ceai și fursecuri
- Atelier de Cultură Generală: Despre Romania (Imperiul Roman de Răsărit, Imperiul Bizantin sau Bizanțul sunt termeni folosiți, în mod convențional, pentru a numi Imperiul Roman din Evul Mediu având capitala la Constantinopol. Denumirea oficială era Romanía sau Basileía Romaíon, Imperiul Roman). 
- Prânz
- Proiect de grup ”Cine au fost Romanii de la Răsărit” (Copii vor avea la dispoziție mai multe materiale de lucru reprezentând: culori, pensule, foi, articole despre Bizanț, mituri, povești, reprezentanți de renume ai Bizanțului, picturi și sculpturi în stil bizantin. Se vor organiza două grupe de copii și fiecare va putea utiliza aceste materiale pentru a concluziona cât mai bine cine au fost romanii de răsărit, și ce artă și cultură au lăsat aceștia în urma lor.)
- Atelier de pictură bizantină (finalizarea lucrării)
- Cină.

VINERI, 4 august 2017 

- Mic dejun
- Atelier de pictură (finalizarea tuturor lucrărilor realizate pe parcursul acestor zile, lăcuire, retușare, etichetare etc).
- Prânz
- Proiect individual ”Cine au fost egipteanii?” (Copii vor avea la dispoziție mai multe materiale de lucru reprezentând: culori, pensule, foi, articole despre egipteni, mituri, povești, reprezentanți de renume ai Egiptului, picturi din temple etc. Fiecare copil va putea utiliza aceste materiale pentru a concluziona cât mai bine cine au fost egiptenii și ce au lăsat în urma lor ca civilizație.)
- Pauză de ceai și fursecuri
- Proiect de grup ”Cine au fost aztecii?” (Copii vor avea la dispoziție mai multe materiale de lucru reprezentând: culori, pensule, foi, articole despre egipteni, mituri, povești, reprezentanți de renume ai Egiptului, picturi din temple etc. Fiecare copil va putea utiliza aceste materiale pentru a concluziona cât mai bine cine au fost egiptenii și ce au lăsat în urma lor ca civilizație.)
- Cină.
- Ceremonia de oferire a Diplomelor și a Premiilor.

Informații suplimentare și înscrieri:
T./Whatsapp: +37379118608
E-mail: ClubuldecreațieApollo@gmail.com

Facebook: 

Clubul de creație Apollo 
https://www.facebook.com/CentruEducationalApollo/?fref=ts

Atelierul Atena MD – Reproduceri Arheologice 
https://www.facebook.com/pg/Atelierul-Atena-MD-Reproduceri-Arheologice-1095890633788260/

Taxa de participare: 250 lei /zi (include trei mese, pauze de ceai, fursecuri etc și toate materialele necesare desfășurării atelierelor de creație din cadrul taberei.) Toate lucrările realizate vor aparține copiilor. Total taxă de participare: 1250 lei (cinci zile). Reducere: 25% pentru copii care au vechime la taberele noastre. (cel puțin trei tabere anterioare). Preț final cu reducere: 937 lei (cinci zile).

Oferta prieteniei! Pentru cei care aduc un prieten se oferă o reducere de 60%, de care beneficiază ambii. Preț final oferta prieteniei: 500 lei (cinci zile). Oferta este valabilă o singură dată pentru un prieten!

Vă așteptăm!

 

 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Gazduit pe amplica.md