Categorie: Granturi Adaugat de Natalia Papuc
Apel de propuneri de proiect pentru procesarea și comercializarea produselor ecologice 2018
În cadrul proiectului „Dezvoltarea agriculturii organice orientate spre export în Moldova 2016-2018” finanțat de USAID
Data limită de recepționare a propunerilor de proiect
6 mai 2018, ora 17:00 ora locală
People in Need (PIN) este o organizație cehă, neguvernamentală și nonprofit cu oficiu de reprezentanță în Moldova, care implementează un șir de activități, inclusiv de promovare a agriculturii ecologice, cu suportul financiar al USAID.
Proiectul „Dezvoltarea agriculturii organice orientate spre export în Moldova” continuă activitatea sa și extinde suportul agriculturii ecologice în Moldova cu accent special pe următoarele domenii:
În cadrul proiectului „Dezvoltarea agriculturii organice orientate spre export în Moldova” finanțat de USAID, PIN lansează apelul de granturi pentru gospodării agricole, producători de produse ecologice, asociații, cooperative sau grupuri de fermieri care activează în sectorul agriculturii ecologice.
Obiectivul principal al proiectului este susținerea dezvoltării unui sector durabil de agricultură ecologică în Moldova.
În cadrul acestui apel, scopul principal al acțiunilor este acordarea suportului financiar părților terțe – gospodării agricole, producători ecologici, asociații sau grupuri de fermieri care intenționează să creeze:
Suma totală disponibilă în cadrul acestei cereri de propuneri este de 16 000 USD. Autoritatea contractantă își rezervă dreptul de a nu acorda toate fondurile disponibile.
Orice grant solicitat în cadrul acestui apel trebuie să se situeze între următoarele valori minime și maxime:
Suma minimă – 2500 USD
Suma maximă – 4000 USD
✓ Gospodărie agricolă certificată ecologic sau în perioada de conversie
✓ Întreprinderi mici și mijlocii cu oficiul local înregistrat, verificabilă de implementare a proiectului în Republica Moldova
✓ Întreprinderi mici și mijlocii înregistrate cu cel puțin un an în urmă, cu cel puțin 1 raport financiar prezentat;
✓ Întreprinderile mici și mijlocii fără datorii față de instituțiile de stat, organele de asigurare socială și medicală, cu impozitele achitate.
✓ Procurarea echipamentului și utilajului
✓ Marketing și promovare a produsului ecologic
✓ Costuri de certificare și autorizare
✓ Instruirea personalului tehnic
✓ Îmbunătățirea calității produsului sau a capacităților logistice
✓ Implementarea inovațiilor în producere.
Nu este admisibilă utilizarea fară durabilitate a fondurilor sau utilizarea surselor cuimpact negativ asupra mediului înconjurător sau sănătății umane.
Durata inițială a activităților planificate nu va depăși 5 luni. Cu implementarea totală a proiectului până pe 15 septembrie 2018.
Cofinanțarea, la activitățile propuse, în valoare a 50%, din totalul budgetului proiectului, este obligatorie. Solicitantul va demonstra cofinanțarea prin prezentarea facturilor fiscale, contractelor sau a altor acte financiare. Contribuțiile eligibile pentru acest apel pot fi efectuate înaintea de publicarea apelului, dar nu înainte de 1 ianuarie 2018.
Dovada cheltuielilor aferente acțiunii este posibilă doar prin prezentarea documentelor oficiale, deductibile din impozite, cum ar fi facturile și carnetele de numerar. Suma documentelor prezentate va acoperi suma totală a bugetului proiectului inclusiv cofinanțarea. În cazul când suma documentelor prezentate va fi mai mică, suma grantului va fi redusă, iar valoarea neutilizată va fi solicitată de către donator înapoi.
7.1 Procedura
Pentru a prezenta cererile lor solicitanții trebuie să îndeplinească următoarea procedură:
7.2 Numărul de aplicații
Un solicitant poate prezenta doar 1 (una) aplicație pentru contribuție financiară în cadrul acestei invitații. În cazul înregistrării a mai mult de 1 (una) aplicație de la un singur solicitant toate aplicațiile parvenite de la acest solicitant vor fi respinse.
7.3. Semnarea contractului de contribuție
Perioada estimată pentru evaluarea rezultatelor acestui apel este 7-11 Mai 2018. Toți solicitanții cu cererile aprobate trebuie să fie gata să semneze acordul de contribuție în decursul a 14 zile de la data anunțării rezultatului examinării cererilor de către comitetul de evaluare. Granturile sunt alocate solicitanților selectați în baza proiectelor depuse. Granturile sunt alocate prin transfer bancar după semnarea acordului de contribuție.
Selecția va fi efectuată luând în considerație suma contribuției financiare din partea solicitantului, argumentarea clară a propunerii de proiect; beneficiile economice ale investiției; resursele umane capabile de a implementa proiectul. Prioritate va fi acordată sectorului horticol și membrilor Asociației Producătorilor de Pomușoare „Pomușoarele Moldovei”.
Comitetul de evaluare va selecta cererile pe baza următoarelor criterii:
Fezabilitatea |
În ce măsură resursele (experiența, resursele tehnice, umane) corespund obiectivelor cererii |
ponderea criteriului 30% |
Argumentarea logică |
Scopuri clare şi bine ajustate, prin structura acţiunii |
ponderea criteriului 15% |
Contribuția proprie şi stabilitatea proiectului |
Resursele de care dispune solicitantul, suportul pe care el se poate baza şi motivarea (şi impresia generală a cererii) |
ponderea criteriului 20% |
Impactul asupra angajărilor sau asupra venitului solicitantului |
Impactul proiectului asupra comunității, beneficiarilor, corespunderea cu strategiile regionale de dezvoltare, etc. |
ponderea criteriului 25% |
Creativitatea, valoarea adăugată, inovațiile |
ponderea criteriului 10% |
Anexă
Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.