IREX/Novateca: Programul de Granturi pentru Biblioteci și ONGuri în Dezvoltare Comunitară Colaborativă

Novateca lansează Programul de Granturi pentru Biblioteci și ONGuri în Dezvoltare Comunitară Colaborativă pentru a încuraja stabilirea sau fortificarea parteneriatelor durabile între biblioteci publice și ONGuri, prin crearea serviciilor moderne de bibliotecă corespunzătoare necesităților și intereselor din comunități.

Programul este deschis organizațiilor non-guvernamentale naționale, regionale și locale, și bibliotecilor publice din rețeaua Novateca (de nivel rural, orășenesc, raional, municipal și național, precum și biblioteci pentru copii), care vor colabora în planificarea și implementarea comună a serviciilor moderne de bibliotecă ce corespund următoarelor domenii:

  • Bunăstare economică și angajare în cîmpul muncii prin educarea tinerilor și adulților;
  • Implicare civică prin incluziune digitală;
  • Egalitatea de gen și abilitarea femeilor și fetelor.

Novateca urmărește să susțină servicii și activități inovatoare, durabile și fiabile, care vor contribui la dezvoltarea parteneriatelor comunitare colaborative, și va accepta în mod prioritar aplicații ce presupun servicii destinate beneficiarilor de vârstă activă (18 – 64 ani) și includ utilizarea tehnologiei digitale moderne drept componentă obligatorie.

ONGurile și bibliotecile-partenere pot aplica pentru un singur proiect în valoare de până la 200.000,00 MDL.

Pentru a aplica, ONGurile trebuie să transmită formularul de aplicare completat și întregul set de documente solicitate la granturi@novateca.md, pînă pe 22 martie 2017. Dosarele vor conține următoarele acte:

  • Formularul de aplicare completat;
  • Copia scanată a extrasului aplicantului din Registrul de Stat al Persoanelor Juridice;
  • Copia scanată a Statutului ONG-ului;
  • Rapoartele financiare anuale ale ONG-ului pentru ultimii doi ani de activitate;
  • CV-urile personalului de bază implicat în proiect (Coordonator de Proiect, Coordonator pe Biblioteci, etc.);
  • Copia scanată a scrisorii de parteneriat, prin care se confirmă cooperarea dintre ONG-ul aplicant și bibliotecile publice (obligatoriu), și scrisori de confirmare a cooperării cu alți parteneri (în caz că există).

Puteți descărca ghidul și formularul de aplicare aici:

http://novateca.md/ro/press/item/938-programul-de-granturi-pentru-biblioteci-si-ong-uri

Orice întrebări referitor la Programul de Granturi pentru Biblioteci și ONG-uri în Dezvoltare Comunitară Colaborativă pot fi direcționate la adresa electronică granturi@novateca.md.  

Vă încurajăm să accesați harta bibliotecilor publice incluse în programul Novateca.

 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Gazduit pe amplica.md