Dezbatere Publică despre anonimizarea hotărârilor judecătorești

Centrul de Politici și Reforme (CPR Moldova) vă invită la Dezbaterea Publică despre anonimizarea hotărârilor judecătorești.

 

Dat fiind faptul că justiția din Republica Moldova nu se bucură de încrederea cetățenilor și nu este percepută drept una calitativă și eficientă, limitarea instrumentelor de acces și control din partea cetățenilor asupra actului justiției creează riscul micșorării și mai mult a acestei încrederi. 

Anonimizarea hotărârilor judecătorești în toate cazurile, inclusiv în cazurile de săvârșire a infracțiunilor de către o persoană publică, persoană cu funcţie de răspundere, persoană cu funcţie de demnitate publică, duce la încălcarea dreptului cetățenilor de informare în privința calității înfăptuirii actului de justiție în aceste cazuri, fiind ignorat principiul proporționalității în restrângerea dreptului.


Vă invităm la o dezbatere publică în care vom discuta despre caracterul public al procesului de judecată, publicitatea hotărârilor judecătorești, justiție transparentă și protecția datelor cu caracter personal.


Două echipe, a câte doi debateri fiecare, joacă după reguli parlamentare și la cronometru.Una dintre echipe va reprezenta Guvernul care propune și susține prin argumente o direcție de rezolvare a unei probleme, în contextul temei anunțate.
Opoziția, la rândul său, va combate oferta Guvernului.

***
Acest eveniment se desfașoară în cadrul proiectului „Transparency, Access to Information and Personal Data Protection in Moldova: Striking a Balance”, implementat de CPR Moldova cu susținerea financiară a Guvernului Finlandei.

 

Ne vedem pe 17 octombrie la ora 19:00 la Propaganda Café, str. A. Șciusev, 70, Chișinău

Link la pagina evenimentului.

 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Gazduit pe amplica.md