CJI vă invită la prezentarea proiectului noii Legi cu privire la publicitate

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) invită jurnaliştii din presa locală și națională,  inclusiv din regiunea transnistreană și UTA Găgăuzia, precum și pe toți cei interesați la o dezbatere publică în cadrul căreia va fi prezentat proiectul noii Legii cu privire la publicitate.

Proiectul  noii Legii cu privire la publicitate își propune să ajusteze legislaţia naţională din domeniu la standardele și bunele practici internaționale. Acest proiect, pe de o parte, elimină inexactitățile și neclaritățile existente în cadrul juridic actual, iar, pe de altă parte, îl completează cu noi prevederi – pune accent pe concurența loială și pe drepturile consumatorului de publicitate, oferă mai multă libertate actorilor din domeniu, motivându-i să acţioneze cu responsabilitate.

La eveniment sunt invitaţi deputați din Parlamentul R. Moldova, membrii Comisiei Parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, reprezentanți ai Guvernului, Ministerului Justitiei, Consiliului Concurentei, membrii Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Asociație Agențiilor de Publicitate din Moldova, experţi în domeniul mass-media, patroni media, editori, jurnalişti, lideri de opinie.

Dezbaterea publică va avea loc pe 25 iulie, cu începere de la ora 10.00, în mun. Chișinău, str. Pușkin, nr. 12, ”Fora Event Room Convention Center”.

Proiectul  noii Legii cu privire la publicitate face parte din campania desfășurată de CJI pentru îmbunătățirea cadrului legal din domeniul publicității. Documentul a fost elaborat în perioada ianuarie-iunie 2017 de către experții CJI, în urma unui studiu de cercetare realizat de CJI în anul 2016, care a evaluat cadrul juridic național de reglementare a domeniului publicității și a constatat  necesitatea stringentă de îmbunătăţire a acestuia.

Această activitate este sprijinită financiar de  Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională, prin intermediul Ambasadei  Suediei în  Chișinău.

 

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI)  este prima organizație de media care acordă asistenţă jurnaliştilor şi instituţiilor media din Republica Moldova, având scopul de a contribui la consolidarea unei prese libere și viabile, prin intermediul proiectelor ce oferă instruire în domeniul jurnalismului și relațiilor cu publicul, campanii media, advocacy, cercetare și  educație mediatică.

 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Gazduit pe amplica.md