StarNet promovează Internetul sigur



Compania StarNet aderă la iniţiativa celor 65 de ţări din întreaga lume care sărbătoresc pe 7 februarie Safer Internet Day – Ziua Siguranţei pe Internet, notează Info-Prim Neo cu referire la un comunicat al Companiei.

Ziua Siguranţei pe Internet este un eveniment de anvergură europeană, care se desfăşoară anual în luna februarie, sub egida reţelei europene „Insafe - European Safer Internet Network” şi are ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur şi responsabil a tehnologiei online, mai ales de către copii şi adolescenţi, precum şi conştientizarea asupra pericolelor navigării nesupravegheate pe Internet.

„Ca furnizor de Internet, StarNet e interesat de o utilizare în siguranţă a acestui mediu de comunicare, ce oferă multe şanse şi oportunităţi celor care îl folosesc. De aceea, începând din 2011, odată cu lansarea parteneriatului cu Kaspersky Lab, StarNet pune la dispoziţia tuturor clienţilor soluţii complete de securitate informatică, bazate pe cele mai noi tehnologii, care furnizează o protecţie de calitate împotriva ameninţărilor şi atacurilor online”, a menţionat Octavian Hera, Director Marketing, StarNet.

Experienţa de utilizare a produselor Kaspersky de către numeroşii utilizatori de până acum, precum şi diversele variante în care poate fi achiziţionat, recomandă aceste soluţii de securitate pentru o gamă foarte largă de nevoi. Utilizatorii de acasă pot încerca licenţe Anti-virus sau Internet Security, care, pe lângă o protecţie ridicată, permit şi definirea unor profiluri de utilizatori cu drepturi speciale. De exemplu, se poate defini un profil pentru copii (opţiunea „control parental”), care blochează automat orice acces sau redirecţionare către site-uri cu conţinut pornografic. În acest mod, Internetul devine mai sigur pentru copii.

„Prin promovarea unui Internet Sigur, sperăm să ajutăm utilizatorii să conştientizeze nu numai beneficiile, ci şi riscurile acestui mediu. Dorim să influenţăm o atitudine mai responsabilă faţă de Internet şi să promovăm desfăşurarea activităţilor online responsabile, de aceea ne-am propus să comunicăm aceste subiecte pe tot parcursul anului 2012, elevilor, profesorilor şi părinţilor din cele 22 de licee din Chişinău şi Ungheni, parte a proiectului companiei „Noi apreciem inteligenţă””, a menţionat Irina Ghelbur, Serviciul Relaţii Publice, StarNet.

Ajunsă la ediţia a IX-a, Ziua Siguranţei pe Internet a atins un grad global de participare. Tema ediţiei din acest an este: „Descoperiţi lumea digitală împreună! Conexiune între generaţii” şi vizează necesitatea stabilirii unei relaţii bazate pe încredere şi responsabilitate între adulţi şi copii, privind navigarea pe Internet.

 

http://info-prim.md