Alianța Studenților din Moldova anunță concurs de selectare a experților pentru elaborarea unor studii

     Alianța Studenților din Moldova (ASM), organizația neguvernamentală studențească, apolitică, ce cuprinde 10 organizații studențești de nivel local și național, anunță concurs de selectare a trei experți care se vor ocupa de realizarea unor studii.

     ASM cu suportul financiar al Ministerului Tineretului și Sportului a lansat proiectul „Dezvoltarea oportunităților economice pentru tineri prin intermediul internship-urilor”. Proiectul dat se axează pe sub-prioritatea 3.3 „Internship-uri” a SNDST 2020 și are drept scop de a contribui la creșterea numărului de beneficiari ai programelor de internship de lungă durată, îmbunătățirea calității și relevanței lor prin consolidarea cooperării dintre organizații studențești, universități și a sectorului privat, cât și sporirea gradului de orientare profesională și competențelor tinerilor în raport cu necesitățile pieței muncii.

     Astfel, în cadrul acestui proiect, ASM angajează experți care vor elabora:

     1. Ghidul informativ Privilegiile experienței de internship la angajarea în câmpul muncii

     Scopul este de a elabora un ghid ce va conține informații utile pentru tineri care doresc să beneficieze de un program de internship. Prezentul ghid va fi un instrument de comunicare, viabil și prietenos tinerilor, care va prezenta importanța stagiilor de practică, precum și a modului de alegere a unui stagiu eficient. Ghidul va oferi atât informații necesare studentului pentru efectuarea unui stagiu eficient cât și elemente motivaționale pentru a spori interesul față de stagii.

     Consultați Termenii de referință.

     2. Studiul „Experiența internațională privind realizarea internship-urilor”

     Scopul este de a să elabora un studiu în urma căruia va fi analizată practica internațională (țările ce au semnat Acordul de la Bologna) în realizarea internship-urilor. Studiul va fi orientat spre evaluarea practică a calității și mecanismului național de realizare a stagiilor în comparație cu experiența internațională precum și evaluarea impactului studenților și tinerilor care au făcut stagii internaționale. În cadrul studiului se vor analiza  sistemele de stagii non-educaționale din alte țări, cât și identificarea unor programe de suport al stagiilor. Ca rezultat al studiului, expertul va veni cu un set de recomandări pentru reglementare a stagiilor de practică în baza experienței internaționale cu privire la organizarea programelor de internship.

     Consultați Termenii de referință.

    3. Studiul „Procentul de tineri angajați care anterior au beneficiat de internship-uri”

     Scopul este de a elabora un studiu național în urma căruia se va evalua impactul stagiilor în contextul economiei și educației din Republica Moldova. De asemenea  vor fi colectate și prelucrate datele, în urma consultărilor cu angajatori, salariați și studenți, privind impactul stagiilor asupra angajabilității tinerilor. Realizarea unui mecanism de monitorizare a traseismului în carieră.

      Consultați Termenii de referință.

     Dosarele de aplicare se vor transmite până în data de 11 Iunie 2017 ora 23:59, la mail office@aliantastudentilor.md.

     Pentru întrebări, nu ezitați să luați legătura cu

     Radu Mereniuc,

     Coordonator de Proiect,  

     adresa de e-mail radu.mereniuk@gmail.comtelefon (+373)78 438 841.

 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Gazduit pe amplica.md