Concursul "Marca Comerciala a Anului 2016"

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova invită mediul de afaceri să participe la Concursului Marca Comercială a Anului 2016.

Antreprenorii autohtoni vor putea depune cererilor de participare la concurs până pe data de 31 martie 2017.

Concursul este organizat de către Camera de Comerț și Industrie în colaborare cu Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală începând cu anul 2003, iar prin intermediul acestuia, organizatorii își propun să contribuie la dezvoltarea economiei prin creşterea competitivităţii şi sporirea capacităților întreprinderilor autohtone în crearea şi promovarea mărcilor comerciale pe piaţa locală, dar și cea internațională.

Concursul reflectă întregul ciclu de viață al unei întreprinderi – de la producere la vânzări și relația cu consumatorul, astfel printre obiectivele concursului se numără: stimularea performanței și competitivității întreprinderilor moldovenești, identificarea şi promovarea strategiilor de marketing în domeniul creării şi promovării mărcilor comerciale, contribuind la crearea unei imagini de afaceri favorabile țării și integrarea eficientă a pieţei moldoveneşti în comunitatea economică mondială.

La concurs pot participa întreprinderi şi organizaţii cu diverse forme de proprietate, persoane juridice, precum şi persoane fizice care produc bunuri materiale şi/sau prestează servicii care vor concura pentru premiul mare - Mercuriul de Aur, medaliile de aur, de argint şi de bronz la cele 9 nominalizări ale concursului, câștigătorii fiind premiați în cadrul Galei Businessului Moldovenesc.

Participanții înscriși la concurs beneficiază de 20 % reducere la eliberarea certificatelor de origine a mărfurilor pe care sunt aplicate mărcile comerciale participante la concurs, la participarea în cadrul forurilor bilaterale și misiunilor economice în străinătate, dar și la alte servicii prestate de către Camera de Comerț și Industrie, de asemenea, pot beneficia de facilități și din partea Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală printre acestea se numără: organizarea seminarelor/training-urilor în domeniul proprietății intelectuale pentru angajații participanților la concurs, promovarea mărcilor în publicațiile AGEPI, consultanță gratuită la înregistrarea mărcilor și servicii de pre-diagnoză a proprietății intelectuale.

Setul de documente necesare pentru participarea la concurs poate fi consultat și pe site-ul marca.chamber.md 

Regulamentul concursului română/ rusă

Contract românărusă

Indicatoriii Debutul Anului română/ rusă

Indicatorii Aprecierea Consumatorului română/ rusă

Indicatorii Export românărusă

Indicatorii Favoritul anului românărusă

Indicatorii Inter română/ rusă

Indicatorii Marca Locală românărusă

Indicatorii Marca Consacrată românărusă

Indicatorii Rebranding  română/ rusă

Dosarele de participare la Concurs pot fi depuse până pe 31 martie 2017 la sediul Camerei de Comerț și Industrie: bd. Ştefan cel Mare, 151, etaj 2, of. 9; Tel 022 23 84 10, E-mail: carolina.chiper@chamber.md, Direcţia Evenimente de Afaceri, Târguri și Expoziții.

 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Gazduit pe amplica.md