Comunicat de presă Conferință Națională IDOM



 

Conferința Națională cu privire la identificarea soluțiilor în depășirea deficiențelor referitoare la asigurarea respectării drepturilor persoanelor cu dizabilități mentale aflate în instituțiile psihiatrice și psihoneurologice din Republica Moldova

 

Miercuri, 28 iunie 2017, Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova (IDOM) organizează o  Conferință Națională cu genericul „Deficiențe și soluții în asigurarea respectării drepturilor persoanelor cu dizabilități mentale aflate în instituțiile psihiatrice și psihoneurologice din Republica Moldova. Împreună pentru o societate fără bariere”.

 

Conferința va fi structurată în sesiuni care au menirea de a elucida starea de fapt cu referire la respectarea drepturilor și libertăților persoanelor cu dizabilități mentale (dreptul la un trai decent, dreptul de a nu fi supus relelor tratamente, dreptul la viața privată și de familie, dreptul la sănătatea reproductivă, dreptul la consimțământul informat de a fi supus tratamentului și dreptul la sănătate, dreptul la proprietate, etc.).

Ultima sesiune va fi dedicată procesului de dezinstituționalizare ca măsură de asigurare a respectării garanțiilor Convenției privind drepturile persoanelor cu dizabilități.

În cadrul fiecărei sesiuni va fi alocat timp pentru dezbateri și discuții în scopul identificării soluțiilor în vederea depășirii carențelor Republicii Moldova cu privire la asigurarea și respectarea drepturilor și libertăților beneficiarilor instituțiilor psihiatrice și psihoneurologice.

În acest context, invităm reprezentanții mass-media să participe la acest eveniment, care va avea loc în incinta Institutului Național al Justiției (sala 4), str. S. Lazo, 1, cu începere de la ora 9:00. Limba de lucru va fi limba română.

 

Rugăm respectuos să confirmați participarea Dvs., precum și să ne contactați dacă aveți careva întrebări referitoare la desfășurarea evenimentului, la adresa: dumitru.russu@idom.md, sau telefonați la numerele: (+373) 79 532 329, (+373 22) 244 911, 838 408.

 

Această activitate este posibilă datorită suportului financiar oferit prin intermediul Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (Sida).