„Viitori antreprenori instruiți la trainingurile Diamond Challenge Moldova”



În acest weekend a avut loc lansarea trainingurilor din cadrul competiției Diamond Challenge Moldova - proiect implementat de către organizația non-guvernamentală Invento.

Diamond Challenge Moldova este o competiție internațională de antreprenoriat, destinată liceenilor claselor a X-XII, cu spirit competitiv, ce au o idee de afacere și își doresc implementarea acesteia în practică. Acest proiect și propune să întrunească mai multe echipe de pe teritoriul întregii țări, a cîte 2-4 membri, ghidați de un lider adult (profesor/antreprenor local) care vor avea ocazia să cunoască o abordare inovativă a domeniului de business, să consulte mentori avizaţi în diverse domenii și să dezvolte singuri o idee de afacere. La sfîrșit cea mai bună echipă va fi premiată cu 500 USD și posibilitatea de la pleca în SUA, la Delaware, pentru a concura în etapa finală a concursului.

Deși acest proiect de afla deja la a doua ediție, trainingurile pentru participanții înscriși în competiție s-au organizat pentru prima dată. Pe parcursul a două zile, liceeni au avut ocazia de a se iniția în domeniul antreprenoriatului, de a afla mai multe detalii despre metodologia Lean Canvas, despre aspectele legale și promovarea unei idei de afaceri, de a se iniția în tainele unui discurs public de success și de afla mai multe despre „social business”. De asemenea participanților li s-a oferit oportunitatea de a face cunoștință cu antreprenori din Republica Moldova care s-au făcut remarcați pe piață.

Proiectul este implementat de către organizația non-profit INVENTO, cu ajutorul financiar al University of Delaware – Horn Program in Entrepreneurship, Ambasadei Statelor Unite ale Americii și al Ministerului Tineretului și Sportului din Republica Moldova.

Persoană de contact:                                                          Responsabil:

Ana Mîrza, specialist PR                                                   Inesa Lupu, project manager INVENTO

Telefon: 069007798                                                          inesa.lupu@invento.md

E-mail: ana.mirza@ymail.com