„O școală pentru toți!” – campanie inedită pentru susținerea educației incluzive în Moldova



19 septembrie 2014 - Alianța ONG-urilor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei (APSCF), în colaborare cu Synergetica Eur-Est lansează, pe 24 septembrie, în premieră, campania socială „O școală pentru toți!”

Scopul campaniei este de a mări numărul activităților dedicate Educației Incluzive în țara noastră. Cu această ocazie, în perioada aprilie 2014 - martie 2015 se desfășoară activ, proiectul„Dinamizarea Procesului de Educație Incluzivă în Republica Moldova”, finanțat de Civil Society Education Fund, prin Global Campaign for Education și implementat de APSCF. (Detalii proiect: www.aliantacf.md.)

„Se dorește creșterea rolului societății civile din Republica Moldova în procesul de susținere a politicilor și practicilor în domeniul Educației Incluzive în concordanță cu obiectivele de dezvoltare ale mileniului”, menționează Liliana Rotaru, director CCF Moldova, membru APSCF.

Proiectul „Dinamizarea Procesului de Educație Incluzivă în Republica Moldova”, va culmina, în prima parte a anului 2015, cu „Gala Educației Incluzive” - eveniment în cadrul căruia vor fi premiați profesorii care au reușit să dezvolte și să aplice cu succes practici de educație incluzivă.

În  acest context, în cadrul Civic Fest 2014 este anunțată o strângere de fonduri pentru organizarea acestei festivități de importanță națională marcantă pentru întreg procesul de educație incluzivă care se defășoara de ani buni în țara noastră.

„Campania „O școală pentru toți” este unul dintre primele noastre proiecte de acest fel și este menit să ajute la promovarea practicilor incluzive în Moldova. Sperăm că Civic Fest va servi drept cea mai bună platformă socială unde putem crea împreună cu întreaga societate noi idei, proiecte și inițiative”,  subliniază Tudor Ștefan, președinte Synergetica Eur-Est.

Civic Fest invită toți cetățenii activi și responsabili să devină Ambasadori ai Educației Incluzive. Pentru a fi și mai convingători, inițiatorii celui mai important festival al anului organizează 3 evenimente diferite, absolut inedite, dar care au un scop comun: o școală pentru toți, idee, care a și devenit mesajul central al campaniei:

1.

24 septembrie - Art Show Performance cu elemente de bodyart, picture dansante, joc de lumini, proiecții laser și interpreți de la noi în rol de actori ai unei povești de dragoste și viață, care-ți taie respirația (Ora 18:30, Centrul de Cultură și de Istorie Militară (fosta „Casa Armatei”), Chișinău, str. Tighina 47)

image

2.

25 septembrie - Spectacol social „Gentilomii vagabonzi”, Teatrul Ginta Latină (Ora 18:30, str. Sfatul Țării, 18)

ima
3.

26 septembrie - Concert de caritate - Cristi Aldea-Teodorovici, Ambasador al Incluziunii Sociale (Ora 17:30, Tipografia 5, str. Vlaicu Pârcălab 45).

imag

Rechizitele organizației unde pot fi făcute donațiile de susținere a educației incluzive:

Denumire : CCF Moldova- Copil Comunitate Familie

Adresa juridică : Chişinău, șos: Hîncești 64/V # 28

Cod fiscal : 1011620001828

c.d. 2224403347

c.b VICBMD2x416

Tel. 00 373 22 243226

Fax 00 373 22 232528

Adresă birou: str. A. Pușkin 16 , broul 5, Chișinău, Republica Moldova.

Pentru detalii, accesați civicfest.md, iar pentru bilete, la fiecare din evenimentele sus-menționate: iticket.md/event.

Pentru mai multe informații:

Iulia Brad

Coordonatoare proiect ”Civic Fest: Moldova pentru cetățeni”

Tel: 022 240274

E-mail: office@civicfest.md