ADEPT a organizat Şcoala de vară "Tinerii lideri politici în competiţia electorală: practici europene"



Scoala de vara ADEPTÎn perioada 26–29 iunie 2014, la Vadul lui Vodă, a fost organizată Şcoala de vară „Tinerii lideri politici în competiţia electorală: practici europene”, activitate realizată de Asociaţia pentru Democraţie Participativă (ADEPT) adresată tinerilor absolvenţi ai ediţiei a XIII a Şcolii Tînărului Lider Politic.

Scopul şcolii de vară a fost de a cultiva tinerilor lideri politici deprinderi practice în formarea unei atitudini tolerante şi conciliatoare în perioada electorală şi în activităţile pe care le desfăşoară în beneficiul partidelor politice sau a organizaţiilor ai căror membri sunt.

Agenda activităţilor a cuprins un şir de subiecte formulate în temeiul sugestiilor propuse de tinerii lideri, cum ar fi: instituţia alegerilor, mesajul electoral, managementul conflictului, new-media în campania electorală, managementul echipei, tehnici de prezentare publică etc. Subiectele au fost ghidate de experţi autohtoni cu o vastă experienţă în domeniile în care profesează.

Prin urmare, participanţii au fost activ implicaţi în diverse exerciţii şi simulări în scopul valorificării cunoştinţelor şi dezvoltarea abilităţilor de lider, negociere şi discurs public. În acest sens, drept exemplu poate servi simularea unui talk-show regizat de Ludmila Barbă, prezentatoarea emisiunii „Vector European” de la postul de televiziune Moldova 1, în cadrul căruia tinerii au avut posibilitatea să dezbată în faţa camerei de luat vederi cîteva subiecte axate pe impactul semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Ulterior, Ludmila Barbă a elucidat punctele forte şi punctele vulnerabile ale fiecărui participant din timpul dezbaterilor şi a propus cîteva recomandări pentru o prezentare publică reuşită.

În şedinţa de totalizare a lucrărilor şcolii de vară a ŞTLP, directorul executiv al Asociaţiei ADEPT, Igor Boţan a felicitat tinerii pentru interesul manifestat pe durata proiectului şi entuziasmul de care au dat dovadă în realizarea cu succes a sarcinilor primite din partea organizatorilor.

Şcoala de vară „Tinerii lideri politici în competiţia electorală: practici europene” a fost organizată în cadrul proiectului „Tînărul Lider Politic – promotor al valorilor europene”, ediţia 2013–2014, cu sprijinul financiar al Fundaţiei Soros-Moldova/Programul Buna Guvernare.