Lansarea spectacolului "Alex in oras"



teatru1La data de 8 mai curent „Automobil Club din Moldova”, în parteneriat cu Teatrul pentru copii “Foișor Fermecat” a lansat spectacolul pentru copii la tematica siguranței rutiere „Alex în oraș”.

Proiectul se desfășoară sub egida Federației Internaționale de Automobilism, Fundației FIA (http://www.fiafoundation.org/Pages/homepage.aspx) și în parteneriat cu Inspectoratul Național de Patrulare, iar motivul lansării acestuia este situația alarmantă în țară privind fatalitățile și traumatismele rutiere în rîndul copiilor. Prin urmare, proiectul are ca şi scop reducerea numărului accidentelor rutiere ce implică copiii, prin intermediul educației rutiere și acțiunilor de profilaxie.

 La evenimentul de lansare au participat oaspeţi onoraţi din Marea Britanie, pompieri din cadrul organizaţiei “Operation Florian” (http://www.operationflorian.com/), reprezentanta Alianţei Estice pentru Transport Sigur şi Durabil (EASST http://easst.co.uk/) Julie Utting, precum şi soţia Excelenţei Sale Ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova, Dna Jo Batson.

Spectacolul a fost prezentat în premieră elevilor din cîteva instituţii de învăţămînt din sectorul Botanica, următoarea prezentare a spectacolului avînd loc la data de 12 mai, la Liceul-Internat Nr.3 din capitală. Piesa urmează a fi prezentată în întreaga ţară pînă la finele anului. La sfîrşitul prezentării copii au primit în dar dulciuri, reflectorizante, baloane şi cadouri speciale de la reprezentanţii „Operation Florian” pentru copii din internat.

Pentru informații privind programul spectacolului contactați: 069318108

5X6A6184