Copiii școlii de democrație din satul Gribova gazdă prietenilor



150414

Echipa „Ograda Noastra” ONG a vizitat copiii școlii de democrație din satul Gribova, raionul Drochia, pe care o sprijină în cadrul programului de incluziune socială 2013-2014.

Copii împreună cu oaspeții au participat la sesiunea de lucru în atmosferă liberă, prietenoasă și interactivă. Membrii școlii de democrație au avut posibilitatea să exprime conceptul de prietenie în modul în care îl percep. Remarcabil pentru echipa „Ograda Noastră” a fost faptul că copii au explicat foarte convingător conceptul de prietenie, asociindul cu soarele, dragostea, zimbete și voie bună.

La fel în cadrul atelierului de lucru copii au demonstrat cu entuziasm, încredere și ochi plini de „scîntee” cunoștințele acumulate în perioada anului curent în cadrul atelierilor școlii de democrație.

Vă reamintim că acest program oferă oportunitatea unui grup mixt de copii din 3 localități ale Republicii Moldova să acţioneze ca şi promotori ai democraţiei, cu capacităţi de sensibilitate culturală, toleranţă faţă de aceste diferenţe, acceptare şi respect unii faţă de alţii.

Școala de democrație face parte din programul de incluziune socială 2013-2014 realizat de „Ograda Noastra” ONG, parteneri locali, cu susținerea generoasă a Fondului Global pentru Copii, Washington, D.C., precum și Fundaţiei Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED) în Republica Moldova.