Promo

În Moldova Ziua Faptelor Bune continuă până pe 3 mai 2017

Stas3În perioada 3 aprilie - 3 mai 2017 va fi organizată o campanie specială de colectare a fotocopiatoarelor folosite, pentru a contribui la crearea oportunităților de auto-angajare a persoanelor cu dizabilități, prin inițierea de mici afaceri. În acest interval, organizatorii își propun un obiectiv ambițios, de a colecta 10 fotocopiatoare, precum și alte aparate de oficiu utilizate: scanere, computere, aparate de copertat, laminatoare etc.

Apelul este adresat în mod special companiilor comerciale, instituțiilor guvernamentale, organizațiilor internaționale și misiunilor diplomatice din Moldova. Inițiatorii campaniei au pornit de la ideea că atunci când în birou este procurat un fotocopiator nou, aparatul vechi, după expirarea termenului lui de exploatare, mai poate fi folosit o perioadă oarecare. 

Lansarea unor mici afaceri de prestare a serviciilor de fotocopiere/multiplicare este una din oportunitățile de auto-angajare pentru persoanele cu dizabilități identificate de echipa Centrului de Asistență Juridică pentru Persoane cu Dizabilități. Viabilitatea acestui tip de afacere a fost deja testată împreună cu o persoană cu dizabilități din mun. Chișinău, căruia i-a fost donat un fotocopiator. Profitul mediu lunar care îl generează doar serviciile de multiplicare/fotocopiere constituie circa 2500-3000 lei. Acest gen de mini-afacere, în perspectivă, oferă potențial pentru dezvoltarea unor servicii adiționale, care pot aduce profit suplimentar persoanelor cu nevoi speciale. 

După primirea fotocopiatoarelor, persoanele cu dizabilități vor beneficia de instruire privitor la principiile de administrare a afacerii lor. De asemenea, pe durata unui an persoanele cu nevoi speciale vor beneficia de consultanță și suport în dezvoltarea întreprinderii lor.            

Toți cei care doresc să doneze un fotocopiator și/sau alte aparate de birou folosite, sunt îndemnați să se alăture acestei campanii pentru a contribui la auto-angajarea persoanelor cu nevoi speciale din orășelele și satele țării noastre. Ajutorul dumneavoastră poate să ofere o oportunitate și o speranță pentru un trai mai bun, atât pentru persoanele cu dizabilități, cât și pentru membrii familiile lor.

Campania de colectare a fotocopiatoarelor este organizată de Centrul de Asistență Juridică pentru Persoane cu Dizabilități în cooperare cu Organizația de Microfinanțare Invest-Credit și Camera de Comerț Americană din Moldova. Activitatea se desfășoară în cadrul proiectului Oportunități mai bune de angajare în câmpul muncii pentru persoanele cu dizabilități din Moldova, implementat de Centrul de Asistență Juridică pentru Persoane cu Dizabilități, cu suportul World Jewish Relief, Marea Britanie.  

Pentru mai multe detalii vă rugăm să contactați: Ion Bulicanu, coordonator de proiect, Telefon: (022) 287090, Mob: 079910920, Email: ion.bulicanu@advocacy.md

 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Gazduit pe amplica.md