Promo

Ajută la crearea unui viitor frumos pentru copiii cu autism din Moldova!

Mai mulți copii cu autism din Moldova ar putea beneficia de terapia necesară pentru dezvoltarea lor armonioasă. Centrul de reabilitare pentru copii diagnosticați cu autism „Puzzle Kids” a lansat o campanie de colectare de fonduri, care ar permite extinderea centrului și a serviciilor unice pe care le oferă. Campania se desfășoară la (https://www.generosity.com/education-fundraising/let-s-help-our-children-become-superheroes/x/11696899 ), iar doritorii pot contribui cu donații până la data de 5 noiembrie, perioadă în care organizatorii își propun să colecteze suma de 4000 dolari SUA.

Liubovi Cojuhari, cofondatoare „Puzzle Kids”: „Până anul trecut centrul nostru era doar un vis frumos, care s-a realizat din generozitatea publicului. Atunci oamenii sensibilizați de problema copiilor diagnosticați cu autism și a părinților acestora au făcut donații, iar suma acumulată ne-a permis să deschidem primul centru  nostru. Aici copiii cu autism beneficiază de reabilitare conform metodelor moderne, aplicate de profesioniști, astfel ei se transformă în „supereroi”, care sunt pregătiți pentru o viață plină și independentă. Dar resursele limitate nu ne permit să-i asistăm pe toți copiii care au nevoie de ajutorul nostru, de aceea apelăm din nou la înțelegerea și bunătatea oamenilor. Vă mulțumim pentru orice donație, oricât de mică, care înseamnă un pas înainte pentru încă un copil!”

Centrul de reabilitare pentru copii diagnosticați cu autism „Puzzle Kids” a fost fondat în septembrie 2015 de organizația necomercială „Puzzle Kids”. Pe parcursul primului an de activitate „Puzzle Kids” a realizat următoarele:

- a transformat o casă într-un centru de reabilitare luminos și dotat cu echipamentele necesare;

- a oferit servicii de reabilitare zilnică pentru 20 de copii, care au devenit „supereroi”, învățând prin terapia ABA comportamente noi: să comunice, să se joace, să scrie, să citească, să socializeze cu semenii;

- a realizat procesul de incluziune la grădiniță pentru 2 dintre copii;

- a organizat trei instruiri pentru specialiști și părinți, care au învățat despre metodele de intervenție pentru copiii cu nevoi speciale și au obținut abilități de comunicare cu aceșitia.

Fondurile acumulate în urma campaniei vor fi utilizate pentru extinderea spațiului disponibil la Centrul de reabilitare „Puzzle Kids” cu alte 3 săli de terapie și amenajarea lor cu jucării distractive, cărți interesante și mobilier adaptat necesităților copiilor. Astfel capacitatea instituției ar crește, ceea ce ar permite terapia a cel puțin 10 copii noi în anul următor.

Echipa Centrului „Puzzle Kids” este formată din 8 tineri entuziaști – psihologi cu studii specializate în intervenția pentru copii cu autism, pasionați de munca alături de copii. Specialiștii centrului sunt în continuă formare, pentru a fi capabili să ofere cea mai bună terapie „supereroilor” care frecventează centrul, dar și să poată ajuta cât mai mulți copii noi. Pe parcursul ultimului an ei:

- au participat la 7 cursuri de formare profesională, care le-au oferit cunoștințe teoretice și practice în domeniu;

- au  participat la 3 conferințe internaționale, care i-au ajutat să fie mai aproape și să înțeleagă mai bine necesitățile copiilor;

- au alergat împreună cu alți 8 voluntari la Maratonul Internațional Chișinău, pentru a readuce în atenția publică problema copiilor cu autism, atrăgând susținători și promotori ai acestei cauze;

- au povestit despre autism la „TEDxChisinau” și în cadrul dezbaterii publice „Copiii cu autism: un puzzle nevalorificat”;

- au participat la patru festivaluri locale, unde au informat despre subiectul copiilor cu autism și au reușit să colecteze suma necesară pentru a asigura terapia unuia dintre „supereroi”.

Misiunea Centrului pentru reabilitarea copiiilor cu autism „Puzzle Kids” este să crească și să devină locul în care cei mai buni specialiști construiesc împreună un viitor extraordinar pentru copiii cu autism.

Putem reuși doar împreună cu tine! Avem nevoie de ajutorul tău pentru a continua lucrurile minunate pe care le facem deja de un an, dar și pentru a avea posibilitatea să oferim terapia necesară și altor copii cu autism. Fii alături de noi, pentru a crește supereroi!

Cum poți contribui:

- donează la https://www.generosity.com/education-fundraising/let-s-help-our-children-become-superheroes/x/11696899

- invită-ți și prietenii, rudele, colegii să doneze pentru cauza „Puzzle Kids”;

- distribuie (share) informația despre campanie pe rețelele de socializare, pentru ca să afle despre ea cât mai multe persoane cu inimă mare!

9

Despre autism

La nivel mondial 1 din 68 de copii anual este diagnosticat cu autism. Copiii cu autism necesită intervenţie comportamentală timpurie, conform unui program adaptat în funcție de particularitățile și necesităţile fiecăruia. Pentru a obţine progrese maxime este nevoie de minim 2 ore de terapie zilnic, sub supravegherea specialiștilor calificați.

 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Gazduit pe amplica.md