Apel de depunere a dosarelor pentru Programul de granturi post-investiționale destinate Managementului Durabil al Terenurilor



Apel de depunere a dosarelor pentru Programul de granturi post-investiționale destinate Managementului Durabil al Terenurilor

Proiectul Agricultura Competitivă în Moldova (MAC-P) lansează cel de-al patrulea apel de depunere a dosarelor pentru Programul de granturi post-investiționale destinate Managementului Durabil al Terenurilor.

Fiecare beneficiar eligibil poate solicita un grant de până la 10.000 de dolari SUA, care va compensa până la 30% din costul investiției eligibile. Acest sprijin financiar post-investițional are ca obiectiv nu doar facilitarea accesului la tehnologie avansată, ci și promovarea unui model agricol ce respectă principiile regenerării și conservării resurselor naturale.

Ca și în rundele anterioare, granturile post-investiționale finanțează achiziția de echipamente și utilaje agricole no-till și strip-till, cum ar fi semănători, tocătoare, stropitoare; diverse practici MDT, dar și sisteme de irigare la scară mică.

Producătorii agricoli interesați sunt invitați să consulte Manualul de Alocare a Granturilor pentru o înțelegere completă a criteriilor de eligibilitate, a listei investițiilor eligibile și a documentației necesare pentru aplicare. Dosarele pot fi depuse în perioada 1 – 30 aprilie la sediile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură.

Este esențial să abordați cu atenție pregătirea dosarului, asigurându-vă că toate documentele necesare sunt complete și corect întocmite. În mod special, se atrage atenția asupra faptului că pentru a beneficia de grant pentru investiții în sisteme de irigare, producătorii agricoli trebuie să dispună de autorizaţia de mediu pentru folosinţa specială a apei.

Important! Beneficiarii Programului de granturi MDT din prima etapă (2014-2017) pot beneficia de un grant și la etapa curentă.

Articol adaugat de: Victoria Sargu